Edició 2021 - Club Natació Olot

Trofeu Memorial Raül Ramos

Edició 2021

El dissabte 30 d’octubre el Club Natació Olot va acollir una nova edició del Trofeu Memorial Raül Ramos, un dels esdeveniments esportius més esperats del club i cita inaugural del circuit GIROSONA. Després de dos anys, amb l'edició de 2020 cancel·lada per les afectacions de la pandèmia, Olot i la piscina de les Tries tenien moltes ganes de natació i d’aigua, així com gaudir una altra vegada d'una competició aquàtica del més alt nivell a la Garrotxa i la província de Girona.

Com és habitual en aquesta mítica prova, el Trofeu Memorial Raül Ramos és una de les competicions en piscina curta de 25 m més rellevants del panorama gironí i també d’arreu de Catalunya. La jornada és un punt de trobada pels clubs més importants del circuit GIROSONA i també d’arreu del territori català, que assisteixen amb diversos dels seus millors nedadors i nedadores per oferir una jornada plena de competitivitat, amb grans noms i esportistes olímpics, internacionals amb Espanya, participants en campionats europeus i diversos recordistes nacionals.

L’afluència de públic va poder tornar a ser similar a la d’edicions anteriors, ja que es va comptar amb una limitació d’aforament i control dels assistents, seguint els protocols anti-COVID de les autoritats. La piscina va estar plena d’esportistes, entrenadors, tècnics, jutges i familiars i assistents que no tenien ganes de perdre’s un dia tan especial com aquest. La competició va comptar amb diverses novetats, i és que es va poder comptar amb un marcatge electrònic en les seves proves, fet que va propiciar que molts nedadors tinguessin l’oportunitat d’aconseguir mínimes en piscina de 25 m per altres campionats. Tanmateix, també cal destacar que el Trofeu Raül Ramos va ser la primera competició de natació de Catalunya en estrenar-se en la nova plataforma esportiva de streaming de la UFEC. ESPORT+ és una aposta per l’esport de base, de proximitat i pel territori, del qual el CN Olot i el Memorial Raül Ramos ja en formen part!

La jornada va transcórrer amb molta passió per part dels assistents i amb gran rivalitat entre els participants, que va estar marcada per un gran ambient competitiu, gràcies al gran nivell aconseguit al llarg de les edicions del trofeu, amb especial rellevància en aquesta última. Quasi 400 nedadors de més de 15  clubs van competir en modalitats diverses per aconseguir mínimes per anar a competicions nacionals, aconseguint així també pujar al podi del mític trofeu olotí. La sessió del matí va ser en format d'eliminatòria, deixant només als esportistes més destacats i hàbils per guanyar la competició i competir durant les esperades proves finals de la sessió de la tarda. 

El clímax de la jornada va arribar amb la final dels 50 m lliures, en les modalitats masculina i femenina absolutes, en format un contra un. Els campions absoluts del 27è Trofeu Memorial Raül Ramos de 2021 van ser:

  • Maria Victoria Yegres (CN Barcelona), que es va proclamar guanyadora amb un temps de 26.77, nedant contra la seva companya Mireia Pradell (CN Barcelona).
  • Alberto Lozano (CE Mediterrani), que es va proclamar guanyador amb un temps de 22.69, nedant contra Pol Soler (CN Sant Andreu).
  • En l'apartat de clubs de natació, el CN Barcelona es va imposar entre tots els clubs i equips participants, aconseguint una molt meritòria primera posició.

El Club Natació Olot vol agrair a tothom que ha col·laborat i fet possible aquesta jornada: l'Ajuntament d'Olot, la Federació Catalana de Natació, la Diputació de Girona, Bassols Energia, Iverus Viajes, DS Sports, Olot Televisió, els clubs esportius, entitats, esportistes, treballadors, voluntaris i familiars que ens han acompanyat.

 

>>TORNA A GAUDIR DE LA COMPETICIÓ DES DE ESPORT+<<

 

 

 

XXVII TROFEU MEMORIAL RAÜL RAMOS (la Garrotxa)

 

 

RESULTATS DE LA COMPETICIÓ

 

 

Pel Club Natació Olot van participar:

  • Berta Santos, Marianne Ahumada, Emma Lobato, Mar Busquets, Júlia Coll, Anna Vegas, Núria Gifreu, Anna Sidera, Berta Colomer, Pol Espuche, Berta Nicolau, Núria Marguí, Aina Arrebola, Júlia Morera, Gemma Surroca, Mar Artola, Laia Martínez, Míriam Chibani, Isaac Martí, Aura Vilarrasa, Júlia Monells, Marta Sidera, Ariadna Piqueras i Marc Gifreu.

 

30 d'octubre de 2021