Edició 2022 - Club Natació Olot

Trofeu Memorial Raül Ramos

Edició 2022

El diumenge 6 de novembre el Club Natació Olot va organitzar una nova edició del Trofeu Memorial Raül Ramos. La piscina de competició de les Tries es va tornar a vestir de gala per acollir una de les competicions aquàtiques de més alt nivell a la comarca de la Garrotxa i també de la província de Girona, i també capdavantera en piscina curta de 25 m d'arreu de Catalunya. La jornada és l'encarregada d'obrir les cinc competicions que formen el circuit GIROSONA, en què els clubs que en formen part i també d'arreu de Catalunya i Espanya participen amb els seus millors esportistes: amb grans noms i esportistes olímpics, internacionals amb Espanya, participants en campionats europeus i diversos recordistes nacionals.

La competició va comptar amb la continuïtat de propostes de l'any passat: com és el fet de disposar de marcador electrònic i l'emissió en línia des de la plataforma ESPORT+ de la UFEC. En aquesta edició de 2022 també s'han introduït diverses novetats: ja que els premis en metàl·lic s'han vist incrementats augmentant el nombre de nedadors premiats en la competició, per potenciar i incentivar encara més la participació dels esportistes. El Club Natació Olot va participar amb un total de 23 esportistes: 3 en categoria masculina i 20 en categoria femenina. Els nedadors i nedadores del Club van obtenir un total de 2 medalles de plata de Núria Marguí en 200 m papallona femenins i Anna Vegas en 100 m lliures femenins.

El nivell del Trofeu Raül Ramos continua essent dels més alts a les províncies gironines, fet que es veu recompensat amb una gran assistència de participants i viscut amb molta intensitat des de les grades per part de públic. Més de 300 nedadors de 18 clubs d'arreu de Catalunya i Espanya van competir en les diverses modalitats a l'aigua per aconseguir mínimes per anar a competicions nacionals, i també aconseguint pujar al podi d'aquesta tan nostrada competició. La sessió del matí va ser en format d'eliminatòria, quedant només els millors i més hàbils nedadors per disputar les finals de la sessió de la tarda i proclamar-se guanyadors absoluts del trofeu.

Com és habitual, després de dues jornades competint, el clímax del dia va arribar amb la final dels 50 m lliures, en les modalitats masculina i femenina absolutes, en format un contra un. Els resultats més destacats del XXVIII Trofeu Memorial Raül Ramos de 2022 van ser els següents:

  • África Zamorano (CN Sant Andreuva obtenir la millor marca general femenina amb 762 punts FINA en els 200 m esquena, amb un temps de 2:10.18, i es va emportar el trofeu Rosa Serra.
  • Adrián Villabla (CN Madrid Moscardó) va obtenir la millor marca general masculina amb 744 punts FINA en els 100 m lliures, amb un temps de 49.47, i es va emportar el trofeu Rosa Serra.
  • Adrián Villalba (CN Madrid Moscardó) es va imposar en la final dels 50 m lliures masculins nedant contra Pol Ferret (CN Sant Andreu), amb un temps de 23.16.
  • Marta González (CN Sant Andreu) es va imposar en la final dels 50 m lliures femenins nedant contra Laura Amor (CE Medterrani), amb un temps de 25.89.

El Club Natació Olot vol agrair a tothom que ha col·laborat i fet possible aquesta jornada: a la Representació Territorial de l'Esport a Girona, l'Ajuntament d'Olot, la Federació Catalana de Natació, la Diputació de Girona, AMSA, Iverus Viajes, DS Sports, Olot Televisió, GIROSONA, els clubs esportius, entitats, esportistes, treballadors, voluntaris i familiars que ens han acompanyat. Moltes gràcies!

 

>>TORNA A GAUDIR DE LA COMPETICIÓ DES DE ESPORT+<<

 

 

 

XXVIII TROFEU MEMORIAL RAÜL RAMOS

 

 

RESULTATS DE LA COMPETICIÓ MATÍ/TARDA

 

 

Resultats destacats dels esportistes del Club Natació Olot:

Núria Marguí:
  • Medalla plata en 200 m papallona open femenins
Anna Vegas:
  • Medalla plata en 100 m lliures infantils femenins


Pel Club Natació Olot van participar:  Mariane Ahumada, Aina Arrebola, Mar Busquets, Blanca Codony, Júlia Coll, Berta Colomer, Pol Espuche, Marc Gifreu, Núria Gifreu, Queralt Jorquera, Emma Lobato, Núria Marguí, Isaac Martí, Helena Martínez, Laia Martínez, Júlia Morera, Berta Nicolau, Núria Pons, Berta Santos, Anna Sidera, Marta Sidera, Gemma Surroca i Anna Vegas.

 

7 de novembre de 2022