Edició 2015 - Club Natació Olot

Trofeu Memorial Raül Ramos

Edició 2015

Per l'edició d'enguany del Trofeu Raül Ramos que és la primera prova del circuit DS-Girosona de natació, el CN Olot presentava diferents novetats per aconseguir seguir consolidant aquesta prova que ja ha arribat a la 22a edició com una de les grans festes de natació. Entre les novetats presentades, destacar que tota la jornada va ser retransmesa en directe per streaming utilitzant les diverses càmeres instal·lades al recinte de la piscina de competició, que el bar del CN Olot "la terrassa del Club" va oferir als participants i familiars desplaçats fins a Olot un menú especial per a esportistes i destacar també, que es va aprofitar per estrenar la nova equipació de so que va oferir una gran qualitat i volum de so i que va aconseguir millorar l'espectacle per si mateix ja és el Trofeu Raül Ramos.

L'horari previst per l'organització es va complir a la perfecció i des de 2/4 de 10 del matí i fins a l'1 del migdia es van anar disputant les diferents sèries per categories. A 3/4 de 4 es va reprendre l'activitat amb el lliurament de medalles de les proves matinals i a les 4 en punt es va donar el tret de sortida a les proves de la tarda i les esperades finals.

En la cerimònia final de lliurament de trofeus que es va fer cap a 2/4 de 7 de la tarda, per punts FINA, punts FINA locals i millor club, també es va fer lliurament d'un merescut reconeixement especial que el CN Olot volia fer a l'exesportista del Club Jordi Jou, que ha estat nomenat millor tècnic de natació del 2015, premi atorgat per l'associació espanyola de tècnics de natació, aquest va ser un reconeixement emotiu i merescut.

En les cerimònies de lliurament de premis que es van anar succeint durant la sessió de tarda, hi van participar nombrosos membres de la junta del CN Olot, el seu president, Gaspar Senis, la seva presidenta i representant territorial de la FCN Gemma Soy, Josep Pujols, representat territorial de l'Esport, Josep M. Fabregó, president del Consell Esportiu de La Garrotxa, Mar Roca, regidora d'esports de l'Ajuntament d'Olot i diversos membres dels clubs participants, el que va fer dels actes de lliurament de medalles i trofeus, uns moments a recordar pels premiats.

Els resultats:

Amb un nombre lleugerament superior als 250 nedadors, aquesta edició del Raül Ramos es presentava molt intensa, amb la participació de tots els clubs del circuit DS-Girosona i amb la presència especial del CN l'Hospitales i del CN Sant Andreu, i com de costum, els nedadors del CN Olot no van defraudar.

S'està convertint en una tradició que el Trofeu Raül Ramos, el trofeu de referència del CN Olot, sigui una de les cites de la temporada on els nedadors locals aconsegueixin millorar les seves marques àmpliament. I és que des que la totalitat de campionats d'Espanya i Catalunya es disputen en piscina de 50 m hi ha poques ocasions de competir en condicions en piscina de 25. I està quedant clar que el Raül Ramos és, en aquest sentit, la cita per excel·lència.

Sigui per nedar a casa, davant del seu públic, amics i família, sigui per la proximitat dels campionats d'hivern, la qual cosa és innegable és que els olotins sempre rendeixen a un altíssim nivell i aquesta temporada no ha estat l'excepció. Serveixi com a exemple les 21 medalles, 11 d'or, 8 de plata i dues de bronze, un total de 13 medallistes i un gran nombre de finalistes. Sense obviar la victòria final per equips. A part d'aquests nombres, la totalitat dels nedadors de l'equip del CN Olot, no només els medallistes, si nó tot l'equip, van realitzar una grandíssima competició aconseguint un altíssim percentatge de millors marques personals.

A part de tot això, la victòria final per punts FINA va recaure en categoria absoluta femenina a la local Lidia Huete i en categoria infantil femenina a Tania Marguí. Finalment, victòries de Lidia Huete i David Granados en el premi de 50m lliures.

 

Resultats de la competició

 

PUNTS FINA

       
  MASCULÍ ABSOLUT

Joaquín Belza (CN l'Hospitalet)

100 m lliures
    INFANTIL

Roger Carrero (CN Banyoles)

200 m lliures
  FEMENÍ      
    ABSOLUT

Lídia Huete (CN Olot)

100 m papallona
    INFANTIL

Tània Marguí (CN Olot)

100 m lliures
         

PUNTS FINA LOCAL

       
  MASCULÍ ABSOLUT

David Granados

100 m esquena
    INFANTIL

David Caritg

100 m braça
         
  FEMENÍ ABSOLUT

Núria Payola

100 m lliures
    INFANTIL

Berta Vidal

100 m lliures
         

CLASS. EQUIPS

       
    1r CN Olot  
    2n CN l'Hospitalet  
    3r Vic-ETB  


Medallistes del CN Olot:

 • Lidia Huete: ors en 100 Papallona i 100 estils cat. absoluta i vencedora dels 50m lliures.
 • David Granados: ors en 100 esquena i 100 estils cat. absoluta i vencedor dels 50m lliures
 • Tània Marguí: ors en 100 esquena i 100 lliures cat. infantil.
 • Víctor Aguilera: or en 200 esquena i plata en 100 esquena cat. absoluta.
 • Òscar Saura: or en 200 lliures i plata en 100 lliures cat. absoluta.
 • Albert Martí: or en 100 braça i bronze en 200 braça categoria absoluta.
 • Gerard Martí: plates en 100 esquena i 100 estils cat. infantil.
 • Roger Coma: plates en 100 papallona i 100 lliures cat. infantil.
 • Nuria Payola: or en 100 lliures.
 • David Caritg: or en 100 braça cat. infantil.
 • Paula Barcons: plata en 200 esquena cat. absoluta.
 • Berta Vidal: plata en 100 papallona cat. infantil.
 • Judith Alarcón: bronze en 100 lliures cat. absoluta.

 

 

Olot, 21 de novembre de 2015