Edició 2023 - Club Natació Olot

Trofeu Memorial Raül Ramos

Edició 2023

El dissabte 11 de novembre de 2023 el Club Natació Olot va organitzar la 29a edició del Trofeu Memorial Raül Ramos. La piscina de competició de les Tries va tornar a ser d'una de les competicions aquàtiques amb més nivell de la província de Girona, capdavantera en piscina curta de 25 m d'arreu de Catalunya. Com és habitual els darrers anys, la jornada és l'encarregada d'obrir les cinc competicions que formen el circuit GIROSONA, en què els clubs que en formen part i també d'arreu de Catalunya i de fora participen amb els seus millors esportistes: amb grans noms i esportistes olímpics, internacionals amb Espanya, participants en campionats europeus i diversos recordistes nacionals.

La competició va comptar amb la continuïtat de propostes de l'any passat: com és el fet de disposar de marcador electrònic (i que també s'amplia a implantar-ho a la resta de proves del Circuit de trofeus GIROSONA) i també continua l'aposta en metàl·lic pels nedadors més destacats de la competició. El Club Natació Olot va participar amb un total de 18 esportistes: 5 en categoria masculina i 13 en categoria femenina. Els nedadors i nedadores del Club van obtenir un total de 10 medalles: 1 or, 7 plates i 2 bronzes.

El nivell del Trofeu Raül Ramos continua com a un dels més alts a les províncies gironines, fet que es veu recompensat amb una notable assistència de participants i també amb una gran implicació per part del nombrós públic assistent a la jornada. Aproximadament 350 nedadors de 18 clubs d'arreu de Catalunya (destacant la participació de clubs històrics i punters com el CN Sant Andreu, el CN Barcelona o el CN Terrassa) van prendre part al llarg de la jornada de les diverses proves, eliminatòries i finals. Com és habitual en el trofeu, la sessió del matí va ser la més multitudinària, en format d'eliminatòria, quedant els nedadors més destacats, que cercaven aconseguir la millor puntuació FINA per liderar la classificació general de la prova.

Com és comú, després de dues jornades competint, un dels moments més esperats de la prova va ser la final dels 50 m lliures, en les modalitats masculina i femenina absolutes, en format un contra un. L'anècdota d'aquesta edició de 2023 va ser que en la final dels 50 m masculina entre Sergi Castells i Alberto Lozano, els dos nedadors van obtenir un empat tècnic a l'aigua amb un temps de 22.81 i també assolint la millor marca general masculina per punts FINA. Per tant, i per primera vegada la història del trofeu, els dos nedadors van convertir-se en campions de la prova. Finalment, els resultats més destacats del XXIX Trofeu Memorial Raül Ramos de 2023 van ser els següents:

 • Sergi Castells (CN Barcelona) i Alberto Lozano (CN Terrassa) van aconseguir la millor marca general masculina amb 690 punts FINA en els 50 m lliures (22.81) i es van emportar el Trofeu Rosa Serra.
 • Lidon Muñoz (CN Sant Andreu) va aconseguir la millor marca general femenina amb 759 punts FINA en els 50 m lliures (25.13) i es va emportar el trofeu Rosa Serra.

El Club Natació Olot vol agrair a tothom que ha col·laborat i fet possible aquesta jornada: a la Representació Territorial de l'Esport a Girona, l'Ajuntament d'Olot, la Federació Catalana de Natació, la Diputació de Girona, AMSA, Iverus Viajes, DS Sports, Olot Televisió, GIROSONA, els clubs esportius, entitats, esportistes, treballadors, voluntaris i familiars que ens han acompanyat. Moltes gràcies!


Feu clic aquí per accedir al recull multimèdia

 

 

XXIX TROFEU MEMORIAL RAÜL RAMOS

 

 

RESULTATS DE LA COMPETICIÓ

 

 

Resultats destacats dels esportistes del Club Natació Olot:

Anna Vegas:
 • Medalla de plata 200 m braça (2:44.71)
Arnau Carrera:
 • Medalla de plata 100 m esquena (1:04.73)
 • Medalla de plata 100 m lliures (57.87)
Berta Santos:
 • Medalla de plata 100 m papallona (1:07.78)
 • Medalla de plata 100 m lliures (1.01.53)
Blanca Codony:
 • Medalla d'or 100 m papallona (1:00.95)
Berta Nicolau
 • Medalla de bronze 100 m lliures (1:01.57)
Júlia Coll:
 • Medalla de bronze 100 m lliures (1.00.24)
Núria Pons:
 • Medalla de plata 100 m esquena (1:09.32)
 • Medalla de plata 100 m estils (1:12.98)


Millors marques locals:

Millor marca local femenina:
 • Júlia Coll
Millor marca local infantil femenina:
 • Blanca Codony
Millor marca local masculina/millor marca local infantil masculina:
 • Arnau Carrera


Pel Club Natació Olot van participar: Mariane Ahumada, Mar Busquets, Arnau Carrera, Blanca Codony, Júlia Coll, Berta Colomer, Pol Espuche, Núria Gifreu, Guillem Hernández, Joan Hernando, Queralt Jorquera, Emma Lobato, Núria Marguí, Oriol Martín, Berta Nicolau, Núria Pons, Berta Santos i Anna Vegas.
 

 

13 de novembre de 2023