Edició 2016 - Club Natació Olot

Trofeu Memorial Raül Ramos

Edició 2016

Olot, 3 de desembre de 2016

Amb un fantàstic ambient i amb les grades de la piscina de competició del CN Olot plenes de gom a gom durant tota la jornada, aquest dissabte es va poder viure un altre gran diada de natació en la que era ja la 23a edició d'aquest veterà trofeu intercomarcal que en aquesta edició tenia inscrits prop de 300 nedadors de 18 clubs catalans.

Com de costum, l'equip del CN Olot va abocar tot el seu potencial humà i tècnic per poder oferir un espectacle a l'altura del que es mereix una concentració de bons nedadors com la viscuda dissabte, pantalla gegant, emissió en streaming de les imatges captades per diverses càmeres entre elles una de subaquàtica, un potent equip de so per donar caliu, i per aquest any, es va comptar amb el suport d'Olot TV que a través de La Xarxa va fer connexions en directe i entrevistes en la sessió de tarda.

Les cerimònies de lliurament de premis, per primer cop, en aquesta edició es van organitzar de manera que durant les proves de la sessió matinal, es van poder fer simultàniament el lliurament de les respectives medalles de cada prova, el que va permetre agilitzar molt la competició i finalitzar la sessió del matí un quart d'hora abans del previst. 

A 3/4 de 4 i abans de reprendre la competició, es va aprofitar per fer el lliurament de trofeus de l'actualització de la taula de rècords del CN Olot on es guardonava a joves esportistes el mèrit d'haver batut rècords de natació que feia més de 15 anys que estaven en mans d'exesportistes de la casa, exnedadors que també varen recollir les seves respectives acreditacions. Aquest va ser un moment emotiu on grans referents de la natació olotina compartien protagonisme amb els seus joves rellevistes. Per finalitzar aquesta cerimònia, l'organització tenia preparada una sorpresa a tots els assistents, el merescut homenatge al nedador i ara entrenador internacional i olímpic Jordi Jou, reconeixement a la seva trajectòria culminada amb la seva participació en els recents jocs Olímpics de Rio de Janeiro, reconeixement que per problemes d'agenda no s'avia pogut fer abans, però que realitzat dins el marc incomparable del Trofeu Raül Ramos, va ser molt especial.

A les 4 en punt es va donar el tret de sortida a la primera prova de la sessió de tarda i una darrera l'altre es van anar succeint fins a les esperades finals on l'emoció i l'espectacle d'aquest gran esport, van fer pujar la temperatura de l'ambient de la piscina de competició del CN Olot.

En les cerimònies de lliurament de premis que es van anar succeint durant la sessió de tarda, hi van participar diversos representants d'estaments oficials com la Mar Roca, regidora d'esports de l'Ajuntament d'Olot, el president del Consell Esportiu de la Garrotxa, en Josep M. Fabregó i en representació de la Federació Catalana de Natació, el seu nou representat territorial per Girona, en Lluís Masberenguer. En representació del club amfitrió van participar el seu president, en Gaspar Senis i membres de la Junta Directiva com Gemma Soy, Joan Domènech i Imma Cano, així com diversos membres dels clubs participants, el que va fer dels actes de lliurament de medalles i trofeus, uns moments a recordar pels premiats.

Els resultats:

Una temporada més el trofeu Raül Ramos, organitzat pel CN Olot va resultar molt positiu per als interessos esportius de l'equip amfitrió, i és que s'està convertint ja en costum que els nedadors olotins mostrin la seva millor cara en aquesta competició.

Pel que fa al Circuit DS-Girosona, del que aquest trofeu era la seva primera cita, i mancant les classificacions oficials, tot sembla indicar que el CN Olot encapçala la classificació per equips, així com algunes de les classificacions individuals de les quals consta. El CN Olot, que ja va aconseguir la victòria en les dues últimes temporades, sembla disposat a intentar reeditar-les en aquesta nova edició.

I referent al trofeu en si, els resultats pel CN Olot són esperançadors. En una temporada amb compromisos molt importants, els nedadors i nedadores locals van demostrar que van pel bon camí i que, si segueixen en la mateixa línia, compliran amb escreix les expectatives. Es van alçar una temporada més amb la victòria final, gens fàcil atenent als importants adversaris presents. Als ja habituals de les comarques de Girona i Osona es van afegir el CN Sant Andreu, el CN L´Hospitalet, el CN Barcelona i el CN Caldes. A més de la victòria per equips van ser vàries les medalles obtingudes. Òscar Saura i Roger Coma, tots dos amb dos ors van ser els protagonistes principals, el primer amb victòries en 100 papallona i lliures i el segon amb victòries en 100 estils i 200 lliures. Però a més d'ells dos també Lídia Huete (or en 100 m estils i plata en 100 papallona), Víctor Aguilera (or en 200 esquena, plata en 100 esquena), Gerard Martí (plata en 200 m esquena i bronze en 100 m estils) i Albert Martí (100 m braça) van pujar al pòdium de medallista. En categories infantil també va haver-hi important representació olotina, aconseguint medalles Berta Vidal (or en 100 papallona i bronze en 100 m esquena) Alvaro Ruiz (bronze en 100 papallona i lliures) així com Nur Masoliver (bronze en 100 m braça).

A més de les medalles de proves individuals, David Granados es va alçar amb el triomf en l'exigent prova de 50 m lliures, després de passar un total de 4 eliminatòries i vèncer en la final.

Al marge de les medalles va haver-hi altres aspectes a destacar, com les finals aconseguides per Tania Marguí, Clara Aulinas, Lara Pazos, Isaac Martí i Pau Torrent, els 6 nous rècords del CN Olot aconseguits per David Granados (50 m lliures), Roger Coma (100 m estils 16 anys), Alvaro Ruiz (100 m papallona 14 anys), Lidia Huete (50 m lliures) i Òscar Saura per partida triple (50 i 100 papallona i 100 m lliures) així com un elevat nombre de millors marques personals.

El Club Natació Olot vol agrair a tots els participants, als seus familiars, col·laboradors, estaments, empreses col·laboradores, mitjans de comunicació, espònsors i a tots els voluntaris i treballadors, haver aconseguit fer d'aquest trofeu, un referent dins el món de la natació.