Presentació - Club Natació Olot

Trofeu Memorial Raül Ramos

Presentació

El trofeu Memorial Raül Ramos és des de fa molts anys una referència de la natació garrotxina i d'arreu del territori i porta el nom de qui va ser durant molts anys entrenador de la casa. La competició es prepara amb molta estima per part de tots els membres del CN Olot i de la secció de natació: esportistes, pares i mares, voluntaris i tècnics. Tot aquest treball ha fet que la prova gaudeixi amb la participació dels millors nedadors dels clubs de Girona, Osona i d'altres zones de Catalunya, al llarg de totes les edicions.
 

Circuit de trofeus GIROSONA de natació:

El Circuit acull clubs del territori i permet als esportistes locals mesurar les seves forces amb nedadors de prestigi vinguts, principalment, d'arreu de Catalunya i d'Espanya. Les proves més emblemàtiques i tradicionals dels clubs que integren el Circuit han estat les escollides per completar un calendari de cinc dates:

 • Trofeu Memorial Raül Ramos (Club Natació Olot)
 • Trofeu Tresserras (Club Natació Banyoles)
 • Trofeu del Mercat del Ram (Vic-ETB)
 • Trofeu Sant Narcís (GEiEG)
 • Trofeu Vila de Lloret (Club Natació Lloret de Mar)
   

La competició

El Memorial Raül Ramos ha anat canviant de programa i de format en el transcurs dels anys:

 • Es focalitza la participació amb els nedadors de categoria infantil i superiors (fins aleshores també encara competien altres categories d'edats inferiors).
 • L'estructura del Trofeu està desdoblada en sessió de matí i de tarda, amb format d'eliminatòries i finals. A més, s'ha treballat per anar augmentant el nivell del trofeu, contactant any rere any amb alguns dels millors nedadors i clubs de Catalunya i d'Espanya.
   

Grans nedadors

Per part local, el trofeu és una de les competicions més importants de la temporada, ja que, al valor competitiu, s'hi afegeix el valor extra de ser la nostra competició, i ningú no vol fallar. A banda d'un extraordinari ambient de competició, cada any al Raül Ramos s'hi respira, també, un gran esperit d'equip.

 • Dins de la història del Trofeu han desfilat per la piscina de les Tries importants nedadors com: Rafael Muñoz, Brenton Cabello (nedadors olímpics), Neus González, Carla Campo i Mireia Garcia (totes dues internacionals), a més de comptar amb rellevants clubs de natació del territori com el Club Natació Sant Andreu, el Club Natació Terrassa o el Club Natació Mataró, entre d'altres.


El trofeu Rosa Serra:

  

La prestigiosa escultora olotina Rosa Serra és l'autora del trofeu que s'entrega als guanyadors absoluts masculins i femenins de la competició. L'artista és mundialment reconeguda per haver creat els guardons de competicions tan rellevants com els Jocs Olímpics de Seül 88 i Barcelona 92, i també per col·laborar habitualment amb entitats esportives i altres competicions d'elit. Per al Club Natació Olot és un honor poder entregar el premi que porta el seu nom als guanyadors del Trofeu.


Guanyadors del Trofeu:


 

Més informació:

Oficines del Club

Avinguda de Pere Badosa, s/n 17800, Olot (Girona)
Atenció al públic: Horari d'obertura vigent de les instal·lacions
Gestions administratives: dilluns a divendres de 9.00 a 13.00 h i 16.00 a 20.00 h
E-mail: 
secretaria@cnolot.cat Telèfon: 972 262 028

Actualitzat el 10 de novembre de 2023