David Granados, bronze en el Campionat d'Espanya Infantil i Júnior - Club Natació Olot

Natació

David Granados, bronze en el Campionat d'Espanya Infantil i Júnior

Bona actuació dels tres representants del Club Natació Olot (CNO) en el Campionat d' Espanya Infantil i Júnior de Natació, celebrat aquest passat cap de setmana del 2 i el 3 de març de 2013 a Palma de Mallorca. En l'edició d'enguany, com a principal novetat, els nedadors van competir per categories i no per any de naixement, fet que va permetre augmentar considerablement el nivell d'exigència de les proves.

El millor resultat pel CNO el va aconseguir David Granados en els 200 metres esquena. Amb un extraordinari temps de 2:10:71 va quedar en tercera posició de la final, superat només per dos nedadors de major edat. El David, que en les eliminatòries del matí ja havia rebaixat sobradament la seva millor marca personal aconseguida tres setmanes abans en el Campionat de Catalunya de Sabadell, es va superar a sí mateix en la final per acabar en una meritòria tercera posició. Al marge dels 200 metres esquena, el David va prendre part també en les proves de 100 metres esquena i 50 metres lliures. En la primera va classificar-se per a la final B, assolint també la seva millor marca personal, i en la segona es va quedar a mig segon del seu millor registre.

Payola i Timonet

La nedadora que va participar en més proves va ser, novament, Núria Payola. La jove olotina, sense assolir en cap moment el nivell mostrat a Sabadell, va realitzar un bon campionat, anant de menys a més. Sisena en els 200 metres estils, va rebaixar en dos segons (2:30:78) la marca que li va servir per endur-se la medalla d'or en el Campionat de Catalunya. A més a més, es va colar en tres finals B (50, 100 i 200 metres lliures), quedant en segona posició en la primera d'elles i, per tant, dotzena d'Espanya.

Per la seva banda, Estel Timonet, que debuta aquest any amb el Club Natació Olot, va competir en els 50, 100 i 20 metres lliures. En les dos darreres proves, malgrat la seva bona actuació, no va poder ésser present a les finals, però sí va classificar-se per a la final A dels 50 metres lliures millorant la seva marca personal. Un excel·lent resultat, si és té en compte que, de les nedadores que la van superar, només n'hi havia una de la seva mateixa edat. En resum, doncs, un balanç molt satisfactori de la temporada d'hivern de l'equip infantil.