El Club Natació Olot aconsegueix una medalla de plata en el Campionat d’Espanya a Gijón - Club Natació Olot

Natació

El passat cap de setmana, del 14 al 17 de novembre va tenir lloc a les instal·lacions de Club Natació Santa Olaya, a Gijón, el 63è Campionat d'Espanya absolut d'hivern. La competició va comptar amb la presència de tots els nedadors més destacats del panorama nacional amb noms com Lledó Muñoz, Jèssica Valls, Marta González, Cèsar Castro, Moritz Berg o Alberto Lozano entre d'altres. El Club Natació Olot va participar-hi amb els nedadors, Lídia Huete i Álvaro Ruiz, aconseguint uns resultats espectaculars de la nedadora olotina.

Huete continua progressant fins a arribar a millorar els seus propis records personals i del Club, tant en eliminatòries com en les finals. Es va proclamar subcampiona d’Espanya amb la medalla de plata en els 100 metres papallona amb un temps de 50,50 segons trencant la barrera del minut, convertint-se en la primera nedadora de la província de Girona en aconseguir-ho. En 50 metres papallona amb un temps de 27,71 segons també va aconseguir baixar dels 28 segons i va finalitzar 9a nacional. Finalment, als 200 metres papallona va aconseguir una marca de 2.11.55 rebaixant més de 3 segons el seu millor registre que data del 2018 i es va proclamar 4a nacional a només 2 dècimes de la medalla. Sense cap dubte, aquest ha estat un dels millors campionats de la seva carrera.

Per la seva banda, el nedador júnior Álvaro Ruiz, s'enfrontava al seu 2n campionat d'Espanya absolut, i va defensar les proves de la millor manera possible. Va aconseguir nedar en les seves millors marques en piscina curta tant en 200 i 400 metres estils.