Natació

Bona resposta dels 6 nedadors participants en el Campionat d'Espanya absolut i júnior d'estiu 2017

Sis components de l'equip Júnior i Absolut del CN Olot van participar de l'1 al 5 d'Agost en el Campionat d'Espanya d'estiu, que es va dur a terme a les instal·lacions del Club Natació Terrassa.
El campionat es presentava com la darrera competició del calendari competitiu, i aquest grup de nedadors van fer un esforç extra en els entrenaments per arribar-hi amb les millors condicions possibles. Tot i aquest aspecte, durant les setmanes prèvies, unes circumstàncies personals excepcionals, van fer que en aquestes setmanes anteriors a la cita esportiva, la supervisió dels darrers entrenaments no anés a càrrec del 1r entrenador, ja que aquest es va haver de desplaçar a la seva ciutat natal, per estar a prop de la seva família.
Tot i les circumstàncies, es va afrontar la competició amb la màxima mentalitat i amb la vista posada a aconseguir els millors resultats possibles.
El campionat va començar amb dubtes, però amb el pas de les sessions cada vegada es va anar entrant més en la dinàmica competitiva i van anar acompanyant les bones sensacions; el que va fer que es pogués reflectir el gran nivell competitiu que han assolit aquest grup de nedadors capitanejats pel seu entrenador.
Per fer un resum d'aquesta competició, es va participar en un total de 15 proves individuals i una prova de relleus, de les quals es van assolir 11 finals, el que indica un percentatge molt elevat de participacions en les sèries finals que donen dret a lluitar amb els millors nedadors estatals de cada especialitat i finalment i més important poder competir per assolir alguna medalla.

Roger Coma: Va participar en les proves llargues d'estil lliure, 400, 800 i 1500 metres. Aconseguint la medalla de bronze en els 400, la 4a posició en la de 800 i la magnífica medalla d'or en prova llarga d'estil lliure. També va participar en les proves de 200 i 400 estils aconseguint la 6a posició en 200 i la darrera medalla de bronze en la prova llarga d'estils. Va ser un campionat rodó per en Roger.

Òscar Saura: va participar en les 3 proves de papallona, 50, 100 i 200 metres. En la prova de velocitat li va costar demostrar el seu autèntic nivell, cosa que sí que va aconseguir en les altres dues proves. En la prova de 200 metres va assolir la 7a posició i en la prova de 100 metres, la 8a. En la prova llarga va aconseguir la millor marca personal de sempre, el que demostra el gran nivell físic amb el qual va arribar al campionat.

Lídia Huete: va participar també en les 3 proves de papallona, 50, 100 i 200 metres. També va obrir la competició amb la prova de velocitat i també li va costar demostrar el seu enorme potencial. Tot i això no va defallir i va constatar el seu bon nivell en la prova 100 metres en què va aconseguir la 4a posició estatal, quedant-se a menys de mig segon de la seva millor marca personal. En la prova llarga a aconseguir entrar en la final "B" i finalment va quedar en una meritòria 12a posició.

David Granados: Va ser un campionat complicat per a ell, ja que aquest va venir marcat per unes molèsties musculars a la zona baixa de l'esquena que li van impedir entrenar durant les dues setmanes prèvies a la competició i que també van fer que no pogués participar en dues de les proves en les quals estava inscrit, els 50 i 100 esquena. Tot i les circumstàncies, finalment es va poder tirar a l'aigua per participar en les proves de 100 lliures, 200 esquena i 200 estils. En la prova de crol, tot i el bon registre, no es va acostar a la millor marca personal. En canvi en la prova de 200 esquena, tot i l'estat físic, es va quedar a només unes poques centèsimes de poder entrar a la final "A", però en la final "B" va demostrar el seu gran potencial i la seva voracitat competitiva i es va apropar molt a la seva millor versió. En els 200 esquena va quedar classificat en la 9a posició. En la prova de 200 estils va assolir la millor marca en piscina de 50 metres, aconseguint la 29a posició final.

Gerard Martí: Va participar en la prova de 200 metres estils, i es va veure com el registre que va aconseguir en el darrer Campionat de Catalunya celebrat a Mataró, que és el que li va donar accés a participar en aquest campionat d'Espanya, no era el seu límit. El gran estat de forma que demostrava en els entrenaments va quedar pales, ja que només amb dues setmanes de diferència va ser capaç de seguir rebaixant el temps anterior en més de mig segon. També va participar en la posta de braça del relleu 4 x 100 estils de l'última sessió de competició.

Clara Aulines: va participar en la prova de 200 metres esquena. Per a la Clara, va ser la seva primera experiència en un Campionat d'aquesta envergadura. Tots i els nervis normals del debut a escala nacional, la Clara va defensar la prova amb ungles i dents i només es va quedar a menys de mig segon de la seva millor marca. El registre assolit li va permetre quedar en la posició 41.

Finalment es va participar en la prova de 4 X 100 estils masculins: aquesta prova per equips, podria resumir amb molta certesa el gran nivell d'aquests magnífics esportistes, ja que tots ells es van involucrar al màxim en la prova i van ser capaços d'aconseguir uns excel·lents registres, el que els va donar finalment la magnífica 10a posició estatal.

 

Felicitar a aquests grans nedadors i desitjar-los la millor de les sorts en els seus nous reptes esportius.