Fantàstica actuació d'Álvaro Ruiz en el Campionat d'Espanya Infantil d'Hivern de natació - Club Natació Olot

Natació

Del 25 al 28 de març, es va celebrar en el complex esportiu de les Riguis do Sud a Pontevedra el sempre disputat Campionat d'Espanya Infantil d'Hivern, on es donen cita les grans promeses de la natació Espanyola, comptant com cada any amb una altíssima assistència de més de 500 nedadors, provinents d'un total de 186 clubs.

El Club Natació Olot va estar representat pel nedador Álvaro Ruiz, que va nedar les proves de 100 i 200 papallona. Álvaro assistia amb una marca d'inscripció que li atorgava un 20è i un 11è lloc d'inscripció respectivament.

Després d'un gran inici de temporada per part d'Álvaro, amb la consecució de 2 plates en el Campionat de Catalunya, i la posterior convocatòria per part de la Selecció Catalana pel Campionat d'Espanya de comunitats, les expectatives eren bastant altes, tot i que era difícil d'imaginar tot el que aquest campionat acabaria oferint.
La seva participació va començar amb el 200 papallona, probablement la seva especialitat. Álvaro va nedar les eliminatòries amb un millor crono personal de 2:10:42, classificant-se 5è per a la seva primera final en un Campionat d'Espanya i baixant en més de 3 segons la seva millor marca personal. La mateixa tarda, en la final no va defraudar, el seu gran esperit competitiu li va fer nedar en un temps de 2:08:68, un 3r lloc que li va donar el bronze nacional, amb record del CNO, arrabassant-li el rècord al mític Jordi Jou i aconseguint tanmateix la mínima pel Campionat d'Espanya Absolut.
L'endemà, després de l'exhibició del 200 papallona arribava el torn de la prova curta, els 100 papallona. Álvaro va competir amb un magnífic temps de 58:32 classificant-se 5è per a la final, i millorant la seva marca personal en més d'1 segon. No obstant això, potser la falta d'experiència o la pressió dels 200, va fer que no pogués repetir la gesta del dia anterior finalitzant en un meritori 9è lloc en la final.

Independentment, cal destacar els bons resultats a nivell de Club on el Club Natació Olot va finalitzar en el lloc 38è de la classificació global per clubs, 8è club català, i 1r de Girona.
Enhorabona a Álvaro pels resultats així com pel gran treball que porta realitzant tota la temporada.