Edició 2022 - Club Natació Olot

Travessia Tossols-Basil

Edició 2022

Disseny cartell: Lídia del Cid (guanyadora del 6è concurs del cartell de la Travessia Tossols-Basil)

 

El diumenge 26 de juny ha tornat a tenir lloc la tradicional i mítica Travessia Tossols-Basil, organitzada pel Club Natació Olot i la seva secció de natació. Enguany s’ha arribat a la 67a edició de la prova, en què també s’ha tornat a la normalitat després de la COVID-19, amb quasi un centenar de participants amb ganes de nedar i donar-ho tot a les aigües del riu Fluvià al seu pas per Olot. La jornada és una data imprescindible dins del calendari esportiu del CN Olot i tothom que estima aquesta tradicional i antigua competició aquàtica. En aquesta edició de 2022 s’han conversat diversos canvis fets durant l’any passat: es continua amb els premis en metàl·lics de la travessia de llarga distància de 1.600 m, i també es continua organitzant la competició l’últim diumenge del mes de juny.

La metrologia ha estat bastant calorosa, en concordança amb les darreres setmanes d’onada de calor, amb una temperatura al voltant dels 28º, i tothom va gaudir de valent poder-se llençar a l’aigua per competir. Pel que fa a la programació de la prova, aquest 2022 s’ha pogut tornar plenament a la normalitat anterior, tornant a organitzar la típica xocolatada per esmorzar i agafar forces abans de nedar, i els jocs d'aigua per atrapar els ànecs de goma i les síndries al riu, amb tot de premis pels més afortunats, al final del dia. A més, dins de la normativa de la jornada, enguany, la novetat més destacada és que totes les proves s’han obert a la participació de qui tenia ganes de nedar, sense haver de ser esportista federat. Un pas més que marca la clara voluntat esportiva i també social de la travessia, acostant l’esport a tothom.

La jornada ha començat a primera hora del matí, a partir de les 8.30 h, amb el lliurament dels xips de control i dels dorsals als participants. A les 9.00 h tothom ha pogut tornar a gaudir de la xocolatada popular per omplir la panxa i agafar energia per donar-ho tot en el moment de llençar-se a l’aigua. Ha estat a partir de les 10.45 h que s’ha donat pas a l’inici de la competició amb la travessia clàssica de 800 m. Aquesta estava oberta a tothom i als diversos participants de les categories menor i màster:

  • Javier Navarro (Fast) amb 9.00.31 de la categoria màster masculina i Vanesa  Aguilera (CN Aquamasters) amb 10.41.05 de la categoria màster femenina han obtingut les millors marques a l'aigua durant la distància clàssica de 800 m.


les 11.15 h ha estat el torn de la travessia popular de 400 m. Aquesta estava oberta a tothom i als diversos participants de la categoria benjamina:

  • Iona Subirana amb 9.24.35 de la categoria benjamina femenina ha obtingut la millor marca a l'aigua en la distància popular de 400 m.


Per acabar, ha arribat el torn de la més extensa i exigent de les proves, ja que a les 11.45 h s’ha dut a terme la travessia de llarga distància de 1.600 m, amb quasi una cinquantena d’inscrits de les categories infantil, absoluta i opcional per a màster i tothom que hi volia participar. Aquest és el segon any en què es continua premiant en metàl·lic els 3 primers classificats masculins i femenins de la categoria absoluta amb els millors temps: 50 euros pel 3r lloc, 150 euros pel 2n lloc i 250 euros pel 1r lloc, que poden ser-ne 350 euros, en cas que el nedador aconsegueixi el rècord de la prova.

  • Guillem Pujol (CN Mataró) amb 15.49.66 ha estat el guanyador en la categoria masculina absoluta i Alexandra Mejia (Federació Andorrana Natació) amb 17.28.82 ha obtingut la victòria en la categoria femenina absoluta.

Per part dels esportistes del Club Natació Olot, els resultats més destacats en la travessia de llarga distància de 1600 m van ser per:

  • Marc Gifreu amb 18.00.94 i Júlia Coll amb 18.56.17, quedant tercera classificada en la categoria infantil femenina. Pol Espuche amb 19.57.03 va ser el primer classificat en la categoria infantil masculina.

Finalment, es va entregar el trofeu al Club amb més participants en la travessia, cortesia de Jordi Mallarach SA, que va aconseguir guanyar el CN Olot, gràcies a la participació de tots els seus nedadors.

Abans de donar pas a l’entrega de trofeus i premis, s’ha pogut recuperar la normalitat de la jornada amb els tradicionals jocs d’atrapar ànecs de plàstic i síndries al riu. Tothom que s’ha animat ha pogut tornar a llençar-se al riu per provar sort amb els possibles premis (4 delicioses caixes de bombons olotins) que amagaven alguns dels ànecs de plàstic o emportar-se a casa algunes de les refrescants síndries per acabar de fer baixar el diumenge.

Finalment, les entregues de trofeus i premis han tingut lloc al voltant de les 13.00 h. Ha estat un plaer poder comptar amb l’assistència i participació durant l’entrega dels trofeus i premis del Sr. Josep Berga (alcalde d'Olot), Estanis Vayreda (primer tinent d'Alcalde d'Olot), Josep M. Fabregó (president del Consell Esportiu de la Garrotxa), Albert Fàbrega (conseller d’esports del Consell Comarcal de la Garrotxa i vicepresident del Consell Esportiu de la Garrotxa), i en representació del Club Natació Olot, Gemma Soy (presidenta del Club) i els membres de la Junta Directiva del Club. Per acabar la diada, s’ha immortalitzat aquesta 67a edició amb una gran foto de família per tenir un gran record d'aquesta diada tan especial.

El CN Olot vol agrair a tots els participants i públic assistent la seva participació i vol fer menció especial als col·laboradors, voluntaris, treballadors de la casa, empreses i particulars que hi col·laboren any rere any, així com a la Diputació de Girona, l’Ajuntament d’Olot, Olot Televisió i la resta d'estaments públics que amb la seva participació, ajuda i inestimable col·laboració i dedicació fan possible l'organització d'un esdeveniment tan important i de complexitat com és aquest.


Moltes gràcies a tothom i fins a la pròxima edició de 2023!

 

 

67a TRAVESSIA TOSSOLS-BASIL (Olot)

 

 

RESULTATS DE LA COMPETICIÓ

 


 

26 de juny de 2022