Edició 2021 - Club Natació Olot

Travessia Tossols-Basil

Edició 2021

Disseny cartell: Lídia del Cid (guanyadora del 5è concurs del cartell de la Travessia Tossols-Basil)


El diumenge 27 de juny s'ha celebrat la 66a edició de la tradicional i mítica Travessia Tossols-Basil, organitzada pel Club Natació Olot. Ha estat una jornada molt especial, ja que després de 2 edicions amb la competició ajornada per causes diverses i excepcionals, amb quasi un centenar de participants amb ganes de formar part d’aquesta competició tradicional de la Garrotxa i tan significativa pel Club.

La tornada de la Travessia Tossols-Basil ha comptat amb molt bona acceptació per part de tothom, que tenien moltes ganes de poder tornar a nedar en aquesta estimada competició que organitza la família del CN Olot. Com a gran novetat a destacar, per primera vegada s'ha premiat als guanyadors participants en la travessia de llarga distància de 1.600 m amb diversos premis en metàl·lic, que podien arribar fins als 350 euros. També ha estat una competició organitzada amb responsabilitat i complint les mesures per la COVID-19, que han permès poder realitzar i gaudir d'aquesta jornada festiva amb la màxima seguretat possible per a tots els assistents, organitzadors i participants.

La metrologia ha estat molt agradable, amb una temperatura al voltant dels 30 graus, que convidava als esportistes a llençar-se a l’aigua. La tornada de la Travessia Tossols-Basil ha estat amb algunes petites absències a causa de les encara vigents mesures per la COVID-19: deixant per celebrar per futures edicions la típica xocolatada per esmorzar i agafar forces per nedar, i els jocs d'aigua per atrapar els ànecs de goma i les síndries al riu. Queden pendents per tornar-los a reprendre ben aviat, desitjant que sigui durant les pròximes edicions.

La jornada ha començat a primera hora del matí, a partir de les 9.00 h, amb el lliurament dels xips de control i dels dorsals als participants. Seguidament, a les 10.45 h s’ha donat pas a l’inici de la diada amb la travessia clàssica de 800 m. Aquesta comptava amb diversos participants de les categories menor i màster.

  • Antonio Roldan amb 9.21.95 de la categoria màster masculina i Núria Gifreu amb 10.14.54 de la categoria menor femenina han obtingut les millors marques a l'aigua.

 

A continuació, a les 11.15 h ha estat el torn de la travessia popular de 400 m, comptant amb diversos inscritsde la categoria benjamina i tothom que va desitjar participar, ja aquesta prova estava oberta a qualsevol nedador i nedadora amb ganes de formar part de la competició. Aquesta distància permet gaudir de diversos estils i nedadors molt diferents, ja que totes les edats hi tenen lloc per competir.

  • Amat Danès amb 6.55.23 de la categoria benjamina masculina i Clara Morera amb 5.51.35 de la categoria benjamina femenina han obtingut les millors marques a l'aigua.

Per acabar, ha arribat el torn de la més extensa i exigent de les proves, ja que a les 11.45 h s’ha dut a terme la travessia de llarga distància de 1.600 m, amb quasi una cinquantena d’inscrits de les categories infantil, absoluta i opcional per a màster i categories superiors.

  • Guillem Pujol (CN Mataró) amb 15.40.47 ha estat el guanyador en la categoria masculina absoluta i Laura Rodríguez (CN Barcelona) amb 17.23.00 ha obtingut la victòria en la categoria femenina absoluta.

A més, aquesta ha estat una edició impressionant i per recordar, ja que els dos nedadors han aconseguit superar els rècords històrics de la travessia, en cadascuna de les seves respectives categories. D’aquesta manera, els seus magnífics resultats a l’aigua els ha permès aconseguir els primers premis i rècord de 350 € de la competició, que per primera vegada s'han entregat en aquesta 66a edició de la travessia.

Per part dels esportistes del Club Natació Olot, els resultats més destacats en la travessia de llarga distància de 1600 m van ser per Aina Arrebola amb 19.21.18, aconseguint fer podi en una meritòria 3a posició en la categoria absoluta femenina i Marc Gifreu amb 18.06.71, també fent podi en una destacada 3a posició en la categoria absoluta masculina.

Un cop acabada aquesta gran jornada social i esportiva, en què s’ha pogut gaudir d’una gran competitivitat i moltes ganes de tornar a gaudir del nostre riu Fluvià i el seu ambient natural, ha estat l’hora de les entregues de trofeus al voltant de les 13.00 h. Ha estat un plaer poder comptar amb l’assistència i participació durant l’entrega dels trofeus del Sr. Josep Berga, alcalde de l'Ajuntament d'Olot, Albert Fàbrega, conseller d’esports del Consell Comarcal de la Garrotxa i vicepresident del Consell Esportiu de la Garrotxa, i en representació del Club Natació Olot, Gemma Soy, presidenta del Club, i els membres de la Junta Directiva.

Durant la cerimònia d'entrega dels trofeus s'ha lliurat una placa commemorativa a la nedadora Anna Guix per commemorar les seves 25 participacions a la Travessia Tossols-Basil. Enhorabona per aquesta gran i molt meritòria fita! Per acabar la diada, s’ha immortalitzat aquesta 66a edició amb una gran foto de família, en què la mascareta encara ha estat el punt diferencial de la resta d'edicions.

El CN Olot vol agrair a tots els participants i públic assistent la seva participació i vol fer menció especial als col·laboradors, voluntaris, treballadors de la casa, empreses i particulars que hi col·laboren any rere any, així com a la Diputació de Girona, l’Ajuntament d’Olot, Bassols Energia, Olot Televisió i la resta d'estaments públics que amb la seva participació, ajuda i inestimable col·laboració i dedicació fan possible l'organització d'un esdeveniment tan complex com aquest.


Moltes gràcies a tothom i fins a la pròxima edició de 2022!

 

 

66a TRAVESSIA TOSSOLS-BASIL (Olot)

 

 

RESULTATS DE LA COMPETICIÓ

 


 

27 de juny de 2021