Història - Club Natació Olot

Tennis

Història

Els inicis

 • El Club anava creixent i els socis esportistes, seguint la tendència del moment, descobrien interessos per noves modalitats esportives que fins llavors mai s’havien practicat al club. Va ser pels voltants del 1968 que en grup de socis varen començar a practicar el tennis. 
 • Cal remarcar que el club no disposava en aquells anys de cap pista i la solució va ser adaptar-ne una en el prat de gespa actual on tenim els arbres. Aquell espai era un camp d’userda acabat de segar, irregular, amb trossos diguem-ne d’herba i altres de terra. Això, però no va pas desanimar als futurs tennistes del CN Olot que decidiren marcar una pista en aquest espai i començar a fer els primers drives i revessos. 
 • Un detall important a tenir en compte: la primera xarxa d’aquesta improvisada pista era un cordill lligat a dos pals.
 • Aquest primer grup de tennistes el formaven en Miquel Macias, Francesc Planella, Ildefons Figueroa, Pitu Sibidí, Emili Boix, Joan Boix, Amadeu Castells i segurament altres persones que no tenim registrades en els nostres arxius. 
 • La Junta Directiva va veure la necessitat d'ampliar l'oferta esportiva del club i l'any 1970 va aprovar un pressupost per construir dues pistes de tennis. Després de moltes consultes es va decidir que la superfície havia de ser de material dur Tennisquick, ja que a causa del clima que tenim a Olot no era convenient fer-les de terra batuda.
 • Finalment es varen construir tres pistes i es va establir una quota d'utilització de 50 pessetes l'hora per tal d'ajudar al finançament de la despesa, prou important en aquells anys. Val a dir que era la primera vegada que s'implantava una quota per utilitzar un dels serveis o instal·lacions del club.
 • L'any 1972 se celebra el primer campionat social 1r torneig esports Rovira el guanyador va ser en Jaume Solé.
 • La nova secció esdevingué activa i els primers delegats o caps de secció foren l'Amadeu Castells, en Miquel Macias, en Josep Massegur i en Xavier Méndez. Entre els primers jugadors federats del club podem citar; Jordi Castells, Carles Macias, Carles Gil, Santi Gurt, Francesc Planella, Xavier Estartús, Ildefons Figueroa. Joaquim Graupera, Toni Juvinyà. Joan Puigvert, Concepció Badosa, Angelina Figueras, Anna Arau, Ventureta Barcons, Carme Girgas, entre altres.
 • Es comença a participar en els campionats provincials de veterans júniors, veterans, lliga provincial i absoluts.
 • L'any 1980 es construí la quarta pista de tennis i al cap de deu anys més tard, el 1990, la cinquena. És a partir del 1987 que els equips de tennis del CN Olot participen de manera regular en competicions provincials i campionats de Catalunya tan individuals com per equips.
 
Escola de tennis
 
 • Les primeres classes tenen lloc el 1975. En Jordi Oliveres un dels millors jugadors olotins d'aquells anys, dona classes a Jordi Castells, Ferran Cordon, Joan Camps... Això, però, dura uns dos mesos.
 • L'any 1978, en l'àmbit particular, Jordi Castells comença la seva tasca com a entrenador (la Junta en aquells moments no s'havia encara plantejat l'escola de tennis com a tal). 
 • Al començament feia classes particulars a gent gran i poc després inicia per primera vegada l'escola per a mainada. Els dissabtes al matí i a l'hivern, i cada dia a l'estiu, dins dels cursets organitzats pel club. A partir d'aquests moments, la junta comença a veure els fruits de la feina de l'entrenador, i facilita el lloguer de pistes per a l'escola.
 • Ens trobem en un moment brillant per al tennis: s'organitzen campionats socials, les famoses 24 hores, un 'open' provincial. Hi havia 'garrotades' per llogar una pista i poder jugar. Però també hi havia un ambient social molt cordial i simpàtic, tan important en la bona marxa d'una secció.
 • Durant l'any 1980, s'aprofita que la Federació Catalana de Tennis facilita que entrenadors de la mateixa federació es desplacin a les seus dels clubs que ho sol·licitin.
 • Davant d'aquesta possibilitat, Xevi Méndez i el mateix Jordi Castells, es desplacen al Club Tennis Barcino per fitxar l'Enric Martínez, a l'estiu del 1980. Entre els alumnes hi trobem l'Emili Bosch, Joan Camps, Ferran Cordon, Xevi Puigvert, J. Aumatell, J. Jordà, etc.
 • Més endavant, durant el 1986 i 1985, en Jordi Castells passa el relleu a l'Emili Bosch i en Xevi Puigvert com a responsables dels entrenaments, fins que el club incorpora com a entrenador oficial en Joan Torras i el mateix Emili Bosch com a ajudant. 
 • A partir d'ara els entrenaments ja són més rigorosos, perquè tenen lloc dos dies a la setmana i els dissabtes. També es programen entrenaments durant els mesos de juliol i agost.
 
L'arribada d'Àngel Robredo
 
 • És durant el final de la dècada dels anys vuitanta, concretament el 1987, quan la secció de tennis experimenta el gran salt que la va convertir en el que avui en dia tenim. 
 • Anton Obrador arriba com a nou president del Club Natació Olot i es planteja la necessitat de potenciar la secció, fet que passa per la contractació a jornada completa d'un entrenador. Després de diverses gestions s'arriba a un acord amb l'Àngel Robrego (pare del tennista ATP Tommy Robredo). 
 • A partir d'aquests anys comença a funcionar l'escola de tennis que cobreix tot el que això comporta: classes en grups de nens i nenes, classes particulars, competicions per equips, individuals, campionats socials, etc.
 • Cada any durant els mesos de juliol i agost es fan els cursets d'estiu pels que han passat uns 3.550 alumnes de tennis i 6.400 de poliesport.
 • L'èxit de la secció, i en especial de l'escola de tennis, recau en el bon aprofitament dels programes d'entrenament en la professionalitat dels nostres tècnics i en la filosofia de l'Àngel Robredo en donar prioritat a la formació humana per damunt de l'estrictament esportiva.
 • Això ha suposat que durant uns anys, la Federació Catalana de Tennis designés el nostre club com centre pilot i això comportava que periòdicament membres de l'equip tècnic de la federació vinguessin a Olot per treballar amb jugadors com Tommy Robredo, Adriana González o David Díaz
 • No podem acabar la història de la secció sense nomenar, per ordre cronològic, tots aquells jugadors que durant el temps que formaren part dels equips del club aconseguiren algun títol important d'àmbit provincial, regional, nacional o internacional: Xavier Prat, Tommy Robredo, Dolors Garcés, Mercè de Miguel, Adriana González, David Díaz, Oriol Martí, Meritxell Domènech, Jordi Gallegos, Adrià Riera, Joan Sagrera, Pau Badosa, Albert Casals.

 

Més informació:

Xevi Garcia (director tècnic de tennis)
E-mail: 
tennis@cnolot.cat Telèfon: 972 26 20 28

Oficines del Club
Avinguda de Pere Badosa, s/n 17800, Olot (Girona)
Atenció al públic: H
orari d'obertura vigent de les instal·lacions

Gestions administratives: dilluns a divendres de 9.00 a 13.00 h i 16.00 a 20.00 h
E-mail: 
secretaria@cnolot.cat Telèfon: 972 262 028

Actualitzat el 28 de juliol de 2023