Història - Club Natació Olot

Tennis

Història

Els inicis del tennis en el Club Natació Olot

El Club anava creixent i els socis esportistes, seguint la tendència del moment, descobrien interessos per noves modalitats esportives que fins llavors mai s’havien practicat al club. Fou allà pels voltants del 1968 que en grup de socis varen començar a practicar el tennis. Cal remarcar que el club no disposava en aquells anys de cap pista i la solució fou adaptar-ne una en el prat de gespa actual on tenim els arbres. Aquell espai era un camp d’userda acabat de segar, irregular, amb trossos diguem-ne  d’herba i altres de terra. Això però no va pas desanimar als futurs tennistes del C.N.O. que decidiren marcar una pista en aquest espai i començar a fer els primers drives i revessos. Ah si!, un detall important: la primera xarxa d’aquesta improvisada pista era un cordill lligat a dos pals.

Aquest primer grup d’esforçats tennistes el formaven en Miquel Macias, Francesc Planella, Ildefons Figueroa, Pitu Sibidí, Emili Boix, Joan Boix, Amadeu Castells i segurament altres persones que no tenim registrades en els nostres arxius. La junta directiva va veure la necessitat d’ampliar l’oferta esportiva del club i l’any 1970 va aprovar un pressupost per construir dues pistes. Desprès de moltes consultes es va decidir que la superfície havia de ser de material dur “Tennisquick” ja que degut al clima que tenim a Olot no era convenient fer-les de terra. Finalment se’n varen construir tres i es va establir una quota d’utilització de 50 pta/hora per tal d’ajudar al finançament de la despesa, prou important en aquells anys. Val a dir que era la primera vegada que s’implantava una quota per utilitzar un dels serveis o instal·lacions del club.

L’any 1972 es celebra el primer campionat social “1er trofeig esports Rovira” el guanyador fou en Jaume Solé.
La nova secció esdevingué activa i els primers delegats o caps de secció foren l’Amadeu Castells, en Miquel Macias, en Josep Massegur i en Xavier Méndez. Entre el primers jugadors federats del club podem citar; Jordi Castells, Carles Macias,  Carles Gil, Santi Gurt, Francesc Planella, Xavier Estartús, Ildefons Figueroa,. Joaquim Graupera, Toni Juvinyà. Joan Puigvert, Concepció Badosa, Angelina Figueras, Anna Arau, Ventureta Barcons, Carme Girgas, entre altres. Es comença a participar en els campionats provincials de veterans júniors, veterans, lliga provincial i absoluts.
 
L’any 1980 es construí la quarta pista i 10 anys més tard la cinquena. És a partir del 1987 que els equips de tennis del C.N.O. participen de manera regular en competicions provincials y campionats de Catalunya tant individuals com per equips.
 
Escola de tennis
 
Les primeres classes tenen lloc el 1975. En Jordi Oliveres un dels millors jugadors olotins d’aquells anys, dóna classes a Jordi Castells, Ferran Cordon, Joan Camps ... això però, dura uns dos mesos.
L’any 1978 i a nivell particular Jordi Castells comença la seva tasca com a entrenador (la junta en aquells moments no s’havia encara plantejat l’escola de tennis com a tal). Al començament feia classes particulars a gent gran i poc després inicia per primera vegada l’escola per a mainada. Els dissabtes al matí i a l’hivern, i cada dia a l’estiu, dins dels cursets organitzats pel club. A partir d’aquests moments, la junta comença a veure els fruits de la feina de l’entrenador, i facilita el lloguer de pistes per a l’escola.

Ens trobem en un moment brillant per al tennis: s’organitzen campionats socials, les famoses 24 hores, un ‘open’ a nivell provincial. Hi havia ‘garrotades’ per llogar una pista i poder jugar. Però també hi havia un ambient social molt cordial i simpàtic, tant important en la bona marxa d’una secció.

Ja a l’any 1980, s’aprofita que la FCT facilita que entrenadors de la pròpia federació es desplacin a les seus dels clubs que ho sol·licitin. Davant d’aquesta possibilitat, en Xevi Méndez i el mateix Jordi Castells, es desplacen al Club Tennis Barcino per fitxar l’Enric Martínez: som a l’estiu del 1980. Aquest noi passa entre nosaltres tot l’estiu i uns dissabtes de la tardor. Entre els alumnes hi trobem l’Emili Bosch, Joan Camps, Ferran Cordon, Xevi Puigvert, J. Aumatell, J. Jordà...
 
Més endavant, en Jordi Castells passa el relleu (1985/1986) a l’Emili Bosch i en Xevi Puigvert com a responsables dels entrenaments, fins que el club incorpora com a entrenador oficial en Joan Torras i el mateix Emili Bosch com a ajudant. A partir d’ara els entrenament ja són mes seriosos ja que tenen lloc dos dies a la setmana i els dissabtes. També es programen entrenaments durant els mesos de Juliol i Agost.
 
L'arribada d'Àngel Robredo
 
És ara, el 1987 quan la secció de tennis fa el gran salt. Ha entrat de president del club Anton Obrador i es planteja la necessitat de potenciar la secció cosa que passa per la contractació a jornada completa d’un entrenador. Després de diverses gestions  s’arriba a un acord amb l’Àngel i a partir d’aquest anys comença a funcionar l’escola de tennis que cobreix tot el que això comporta; Classes en grups de nens i nenes, classes particulars, competicions per equips, individuals, campionats socials etc. etc.
Cada any durant els mesos de Juliol i Agost es fan els cursets d’estiu pels que han passat uns 3550 alumnes de tennis i 6400 de poliesport.
 
L’èxit de la secció i en especial de l’escola de tennis es base  en el bon aprofitament dels programes d’entrenament en la professionalitat dels nostres tècnics i en la filosofia de l’Àngel Robredo en donar prioritat a la formació humana per davant de l’estrictament esportiva.
 
Això ha suposat que durant uns anys, la Federació Catalana de Tennis designés el nostre club com centre pilot i això comportava que periòdicament membres de l’equip tècnic de la federació vinguessin a Olot per treballar amb jugadors com Tommy Robredo, Adriana González o David Díaz.
 
No podem acabar l’historia de la secció sense nomenar, per ordre cronològic, tots aquells jugadors que durant el temps que formaren part dels equips del club aconseguiren algun títol important d’àmbit provincial, regional, nacional o internacional: Xavier Prat, Tommy Robredo, Dolors Garcés, Mercè de Miguel, Adriana González, David Díaz, Oriol Martí, Meritxell Domènech, Jordi Gallegos, Adrià Riera, Joan Sagrera, Pau Badosa, Albert Casals.