Presentació temporada 2022-2023 - Club Natació Olot

Seccions esportives

Presentació temporada 2022-2023

El dissabte 1 d'octubre va tenir lloc la tradicional gala de presentació oficial de les seccions esportives de la temporada 2022-2023 i entrega de premis de la temporada 2021-2022 de natació, waterpolo, tennis, atletisme i triatló, a les instal·lacions del Club. Com és habitual, amb aquesta jornada es va començar oficialment a la temporada de competició i va tornar a tenir lloc, per segon any consecutiu, íntegrament a la piscina de competició del Club. Enguany, gairebé 200 esportistes van desfilar amb els seus entrenadors i els seus respectius equips per fer la tradicional fotografia de presentació de la nova temporada. Havent deixat la pandèmia enrere, en aquesta edició es va tornar a organitzar amb plena normalitat l'assistència dels familiars a les grades, així que tothom que ho va voler s'hi va poder sumar.

La gala va continuar apostant per la renovació de l'any passat, en què la llum i la música acompanyaven l'acte a la piscina de competició. Es va començar amb la benvinguda i parlaments de les autoritats, en què Aniol Sellabona, regidor d'esports d'Olot, va adreçar unes paraules d'ànim i plenes d'il·lusió als esportistes i els seus familiars. Seguidament, la presidenta del CN Olot, Gemma Soy, va poder agrair a tothom present en aquesta gala i per formar part de la família del Club.

Els primers a sortir van ser els esportistes de la secció de triatló amb Marc Mallarach, triatleta i vocal de la secció, al capdavant. Seguidament, va ser el torn de la secció de tennis, amb el director tècnic Xavier Garcia al capdavant, acompanyat dels seus entrenadors: Adrià Serrat, Ignasi Ahumada i Marc Morera, seguits de totes les categories de la secció. La secció d’atletisme va ser la següent en continuar la desfilada d’esportistes i categories, amb Jordi Roura com a director tècnic de la secció. Els waterpolistes també van sortir a escena, dirigits pel director tècnic Jan Ibern. No hi va faltar ningú, des dels més petits de l'escola de waterpolo fins als absoluts i jugadors del primer equip. Finalment, va ser el torn de tancar la presentació dels equips, amb la secció de natació. Diego Méndez continua al capdavant d’uns equips joves, amb molta progressió, que tenen ganes d'assolir grans objectius a l'aigua. L’acompanyaven tot el cos tècnic de natació: els entrenadors Xús Plana, Beth Carnero, Olga Carnero i Albert Martí.

Un cop fetes les presentacions dels equips, amb les seves respectives fotografies, es va procedir a l’entrega dels premis i trofeus de la temporada 2021-2022. En primer lloc, es va començar per lliurar les plaques dels rècords de natació a Júlia Coll, Aura Vilarrasa i Álvaro Ruiz, que van aconseguir posar el seu nom a la història del Club. Destacar el rècord de l'Álvaro Ruiz en 200 m lliures en piscina de 50 m, que va aconseguir superar a Esteve Comamala, una marca del 1989, amb més de trenta anys. Per commemorar aquesta fita tan important, es va projectar un vídeo de l'Álvaro, que està estudiant i competint als Estats Units, en què va poder donar les gràcies pel reconeixement i va animar a tothom a entrenar de valent. Seguidament, es va continuar amb les entregues de guardons a les categories de la regularitat, promesa, als millors de cada secció, punts FINA i només faltava el plat fort de l'entrega de premis, que era el trofeu President.

Enguany, el trofeu President de la temporada 2021-2022 el va guanyar el nedador Álvaro Ruiz, amb motiu del seu gran rendiment a l'aigua i el seu gran compromís de quasi tota una vida vinculat al Club. L'alcalde d'Olot, el Sr. Josep Berga, el regidor d'esports, Aniol Sellabona, i la presidenta del CN Olot, Gemma Soy, van fer entrega del trofeu President als seus pares, ja que l'Álvaro es trobava als Estats Units i que es van projectar novament unes paraules de l'esportista dirigides a tots els presents a la gala. Va ser un altre gran moment per recordar en la història de les seccions esportives del CN Olot.

Abans d'acabar, es va celebrar un acte de reconeixement a tres persones que han aconseguit grans mèrits i fites en el món esportiu. Va ser un plaer poder comptar amb la presència d'Enric Bertrán, expresident de la Federació Catalana de Natació durant els últims catorze anys, Tommy Robredo, extennista professional dins de l'elit del món del tennis, format al CN Olot i retirat aquest any 2022, i Blai Mallarach, waterpolista professional format al CN Olot i aquest any proclamat campió del món amb la selecció espanyola. Tots ells van rebre un trofeu Rosa Serra i una placa de reconeixement, per part de la Junta Directiva i les autoritats presents, per la seva inestimable contribució al món de l'esport.

La gala va concloure amb la tradicional foto de família amb tots els esportistes assistents i l’equip tècnic de les seccions. Finalment, tothom que ho va desitjar, va poder anar a gaudir del pica-pica que hi havia preparat a fora, per tancar una gran jornada al Club!

Des del Club Natació Olot apostem fermament per un esport de base i formatiu, amb el qual els esportistes aprenguin a formar-se i assolir el nivell per a la competició. També volem agrair a tots els participants i col·laboradors, especial menció a tots els voluntaris i a la gent de La Caraba, per fer d'aquesta festa un referent pel que fa a companyia i germanor entre totes les seccions del Club. Moltes gràcies a tothom.

 

PREMI REGULARITAT

TRIATLÓ

Pol Ruiz

ATLETISME

Adrian Lorenzo

TENNIS Masculí

Jan Artola

TENNIS Femení

Júlia Puigvert

WATERPOLO

Guillem Hernández

NATACIÓ Prebenjamins

Èric Espuña

NATACIÓ Benjamins

Ian Espuña

NATACIÓ Alevins

Clara Morera

NATACIÓ Infantils

Júlia Coll

NATACIÓ Júniors/Absoluts

Júlia Morera

NATACIÓ Màsters

Jordi Teixidor

PREMI PROMESA

TRIATLÓ

Gil Danés

ATLETISME Masculí

Coralí Jou

ATLETISME Femení

Màrius Mills

TENNIS Masculí

Helena Planella

TENNIS Femení

Ferran Pereira

WATERPOLO

Guillem Carrera

NATACIÓ

Ian Espuña

MILLOR DE LA SECCIÓ

TRIATLÓ

Maribel Morillas

ATLETISME

José Manuel González

TENNIS Roger Prat

Ivet Prat

WATERPOLO

Arnau Casadevall

NATACIÓ

Júlia Coll

TROFEU PUNS FINA

721 punts Álvaro Ruiz

100 m lliures (52.31)

TROFEU PRESIDENT

NATACIÓ

Álvaro Ruiz

 

RÈCORDS TEMPORADA 2021-2022

Júlia Coll

 • 1.500 m lliures de 15 anys (17:47.32 – 50E)
  anterior de Gemma Surroca (18:20.89 – 25M)

Aura Vilarrasa

 • 100 m lliures absoluts (58.85 – 25E)
  anterior de Lídia Huete (58.98 – 25E)

Álvaro Ruiz

 • 100 m lliures piscina 50 m (52.31 – 50E)
  anterior d'Òscar Saura (52.42 – 50E)
 • 200 m lliures piscina 50 m (1:54.85 – 50E)
  anterior d'Esteve Comamala (1:55.61 – 50E) de 1989
 

 

3 d’octubre de 2021