Procés participatiu del projecte de reforma del CN Olot

 

 

Finalitza amb una bona participació l'enquesta del Procés Participatiu del CN Olot

El dia 15 de juny va finalitzar el termini de recollida de respostes dels socis de l'enquesta que el Club va iniciar ara fa 10 dies, ha estat un procés molt àgil i amb una bona xifra de participació que ha superat les 1.100 respostes.


Ara iniciem el procés de revisió i anàlisi de totes les respostes rebudes, un cop finalitzada aquesta feina prèvia, es crearà un informe final amb un resum de cada un dels punts consultats. Aquest informe es presentarà al Grup Impulsor i finalment serà lliurat al Grup Tècnic, que serà el responsable d'estudiar les possibilitats tècniques d'incorporar les opinions dels socis al projecte.

El Club vol agrair la participació de tots els socis que han respost aquesta enquesta que ha d'ajudar a conèixer i recollir l'opinió sobre la majoria de serveis que s'ofereixen a la part més antiga del Club, i que són motiu d'aquesta necessària i esperada reforma i ampliació.

 

 

 

 
Per què un procés participatiu?

Tots som conscients que cal reformar urgentment la part més antiga del Club, i en aquest sentit es va pronunciar prop d'un 60% dels socis participants en les passades votacions del 23 d'octubre. Però també va quedar clar que, tot i estar d'acord amb la necessitat d’iniciar la renovació del Club, molts de vosaltres desitjàveu opinar i participar en aquest procés. És per això que, des de l'endemà mateix de les votacions, vàrem començar a treballar per poder dissenyar un PROCÉS PARTICIPATIU. No ha estat un camí fàcil, tant per la singularitat de la nostra entitat com per la mateixa naturalesa del que s'ha de decidir, però ens complau poder anunciar que, a principis del mes d’abril, iniciarem aquest engrescador PROCÉS PARTICIPATIU.

Com hi puc participar?

Aquest serà un procés obert, participatiu, transparent i àgil. Un dels principals pilars serà la constitució de dos grups de treball:

1r-  Que anomenarem GRUP IMPULSOR i serà l'encarregat de recollir totes les propostes i necessitats del soci i de vetllar per l'agilitat i transparència de tot el procés. Estarà format per socis que representaran els diferents serveis i equipaments del Club (zona d'aigües, activitats dirigides, etc..). Cal, doncs, que siguin usuaris habituals de les instal·lacions i serveis del Club, i amb ganes i voluntat de treballar en equip.

2n- Que anomenarem GRUP TÈCNIC i estarà format per socis amb una marcada vinculació professional amb el món de l'arquitectura, l’edificació i la gestió, que, conjuntament amb un tècnic professional independent extern, seran els encarregats d'estudiar totes les propostes recollides pel GRUP IMPULSOR. Amb tota aquesta informació i la documentació tècnica de què ja es disposa sobre l’ocupació, els estudis tècnics previs, les limitacions econòmiques i de calendari, etc, elaborarà les bases per poder endegar el que serà el CONCURS D'IDEES.

 

Aquest concurs permetrà rebre dissenys i propostes fetes sobre les bases proposades, amb la finalitat d'aconseguir tantes propostes de disseny com sigui possible per portar-ne un màxim de 3 a votació de tots els socis, i finalment escollir-ne una de guanyadora.

Un darrer però no menys importat actor de tot aquest procés  serà un professional independent, tècnic en mediació i en processos participatius, que ja ha col·laborat amb el Club i que treballarà juntament amb tots dos GRUPS per garantir l'agilitat i viabilitat de tot aquest procés.

Quin passos estan previstos?

Aquests són els principals passos del PROCÉS que ara iniciem:


Aquest PROCÉS PARTICIPATIU ens ha de portar a escollir un disseny de consens que s'adapti a les necessitats de futur del Club i als gustos dels socis. Iniciem, en definitiva, un procés engrescador que ha de dibuixar el futur del nostre estimat Club.

Per això ET DEMANEM LA TEVA PARTICIPACIÓ, ja sigui formant part d'un dels grups de treball o donant la teva opinió quan s’iniciï la recollida d’opinions i propostes, i finalment, emetent el teu vot quan s'hagi d'escollir el disseny guanyador.

El Club necessita més que mai la teva participació,per a un Club de futur, per al futur del CLUB.