Procés participatiu del projecte de reforma del CN Olot

 

 

El Club Natació Olot agraeix l'interès de tots els socis, i molt especialment la tasca duta a terme pels membres delGrup Impulsor i la dedicació dels més de 1.100 socis que han contestat l'enquesta del Procés Participatiu per a la reforma i ampliació de la part més antiga del Club.

El Grup Impulsor ha treballat amb intensitat per recollir un seguit de preguntes segmentades en diversos apartats, en les quals es demanava l'opinió dels socis sobre els serveis afectats per aquesta important i necessària reforma i ampliació de la part més antiga del Club.

Un cop finalitzat el termini de participació i després d'analitzar els resultats en una nova reunió duta a terme pel Grup Impulsor, es fa palès que la gran majoria dels enquestats veuen la necessitat d'ampliar els serveis i espais destinats als socis, millorar i ampliar les instal·lacions i potenciar les activitats i els espais de caràcter més social.

Aquestes són només tres de les principals conclusions extretes d'aquesta important enquesta. Però us convidem a revisar la resta de respostes, que trobareu >>aquí<<, i fer una lectura detallada de tota l'enquesta. Sens dubte és una informació molt valuosa que ajudarà a dissenyar el futur del Club.

Moltes gràcies de nou a tots i en particular els que us hi heu involucrat d'una forma tan directa, bé sigui formant part del Grup Impulsor bé sigui contestant l'enquesta.

La junta del CNO

 

 

 

 
Per què un procés participatiu?

Tots som conscients que cal reformar urgentment la part més antiga del Club, i en aquest sentit es va pronunciar prop d'un 60% dels socis participants en les passades votacions del 23 d'octubre. Però també va quedar clar que, tot i estar d'acord amb la necessitat d’iniciar la renovació del Club, molts de vosaltres desitjàveu opinar i participar en aquest procés. És per això que, des de l'endemà mateix de les votacions, vàrem començar a treballar per poder dissenyar un PROCÉS PARTICIPATIU. No ha estat un camí fàcil, tant per la singularitat de la nostra entitat com per la mateixa naturalesa del que s'ha de decidir, però ens complau poder anunciar que, a principis del mes d’abril, iniciarem aquest engrescador PROCÉS PARTICIPATIU.

Com hi puc participar?

Aquest serà un procés obert, participatiu, transparent i àgil. Un dels principals pilars serà la constitució de dos grups de treball:

1r-  Que anomenarem GRUP IMPULSOR i serà l'encarregat de recollir totes les propostes i necessitats del soci i de vetllar per l'agilitat i transparència de tot el procés. Estarà format per socis que representaran els diferents serveis i equipaments del Club (zona d'aigües, activitats dirigides, etc..). Cal, doncs, que siguin usuaris habituals de les instal·lacions i serveis del Club, i amb ganes i voluntat de treballar en equip.

2n- Que anomenarem GRUP TÈCNIC i estarà format per socis amb una marcada vinculació professional amb el món de l'arquitectura, l’edificació i la gestió, que, conjuntament amb un tècnic professional independent extern, seran els encarregats d'estudiar totes les propostes recollides pel GRUP IMPULSOR. Amb tota aquesta informació i la documentació tècnica de què ja es disposa sobre l’ocupació, els estudis tècnics previs, les limitacions econòmiques i de calendari, etc, elaborarà les bases per poder endegar el que serà el CONCURS D'IDEES.

 

Aquest concurs permetrà rebre dissenys i propostes fetes sobre les bases proposades, amb la finalitat d'aconseguir tantes propostes de disseny com sigui possible per portar-ne un màxim de 3 a votació de tots els socis, i finalment escollir-ne una de guanyadora.

Un darrer però no menys importat actor de tot aquest procés  serà un professional independent, tècnic en mediació i en processos participatius, que ja ha col·laborat amb el Club i que treballarà juntament amb tots dos GRUPS per garantir l'agilitat i viabilitat de tot aquest procés.

Quin passos estan previstos?

Aquests són els principals passos del PROCÉS que ara iniciem:


Aquest PROCÉS PARTICIPATIU ens ha de portar a escollir un disseny de consens que s'adapti a les necessitats de futur del Club i als gustos dels socis. Iniciem, en definitiva, un procés engrescador que ha de dibuixar el futur del nostre estimat Club.

Per això ET DEMANEM LA TEVA PARTICIPACIÓ, ja sigui formant part d'un dels grups de treball o donant la teva opinió quan s’iniciï la recollida d’opinions i propostes, i finalment, emetent el teu vot quan s'hagi d'escollir el disseny guanyador.

El Club necessita més que mai la teva participació,per a un Club de futur, per al futur del CLUB.