Entrevista a Nelson Raviña, tècnic de waterpolo del CNO - Club Natació Olot

Waterpolo

Entrevista a Nelson Raviña, tècnic de waterpolo del CNO

 Nelson Raviña   Primer tècnic de Waterpolo del Club

"La nova categoria ens exigirà el màxim a tots en cada partit"

 

 

Aquest proper cap de setmana comença el campionat de lliga per l'equip absolut de waterpolo del Club Natació Olot (CNO). És, per tant, un bon moment per conversar amb el màxim responsable de la secció, Nelson Raviña, per copsar les seves impressions de cara a un exercici exigent que, de ben segur, exigirà el màxim a tots els seus pupils i de ben segur també a tots els integrants dels equips de base.

 

- Nova temporada, nous reptes...

- Sí, sempre ens hem de posar nous reptes per continuar millorant. Si parlem de l’equip absolut, el repte és molt gran. Hem pujat de categoria, ara jugarem a la tercera divisió estatal, a la zona catalana, que és una lliga de gran nivell i tenim un equip encara molt més jove que el de la temporada anterior. Un equip que s’està fent i que s'haurà d'exigir el màxim. Respecte a les categories, aquesta temporada no presentem equip juvenil perquè no hi ha suficients jugadors. Els equips d’iniciació (alevins i infantils) són els més nombrosos productes de la bona captació que es va fer aquest estiu. Ara el que cal és consolidar la quantitat d’esportistes.

- En general, els resultats de tots els equips de waterpolo del CNO de l’any passat van ser molt bons...

- Certament, van ser molt bons. Seguirem treballant en la mateixa línia amb les dificultats afegides d’aquesta temporada. Volem consolidar tota l’estructura i augmentar el nombre de practicants assegurant que cadascú tingui l’oportunitat de participar en el waterpolo en qualsevol nivell que vulgui de la seva vida.

- Als jugadors olotins no els queda altra que fes un pas endavant...

- Ja han fet un pas molt gran. Prova d’això són els resultats aconseguits la passada temporada i els jugadors que han marxat a clubs de Divisió d’Honor. Però sí, s'han de continuar esforçant-se al cent per cent.

- Com es presenta la temporada per l’absolut en una categoria més alta i exigent?

- Serà molt dura. El nostre equip és molt jove i amb una manca d’experiència important. És per això que haurà de rendir sempre a prop del cent per cent per disputar els partits. No hem de perdre de vista que la majoria dels equips són de la província de Barcelona i que els jugadors van rodant d’un equip a l’altra donat la proximitat. D’aquesta manera, molts equips es reforcen amb jugadors de categories d’equips de Divisió d’Honor. I nosaltres treballem amb jugadors de la casa. Per posar un exemple, aquest estiu vaig estar buscant un porter i no n'ha volgut venir cap perquè tenien ofertes d’equips de Barcelona. A més, el handicap de la distància és molt gran.

- Així doncs, la plantilla és la mateixa que l’any passat amb l’ascens d’alguns joves jugadors?

- Les incorporacions han estat dos jugadors de primer any de juvenil (nascuts el 1997) i un de primer any d’absolut (nascut 1995). Per contra, les baixes són de pes. No comptarem amb els màxims anotadors de la passada temporada, que entre tots dos van anotar 120 gols dels 277 que va marcar l’equip l'any passat. El primer que ha plegat ha decidit deixar la pràctica del waterpolo. L'altre ha fitxat pel Club Natació Barcelona, el club degà del waterpolo estatal.

- Té pensat modificar algun aspecte de la preparació dels equips, és a dir, variar alguna part de l’entrenament per solucionar una mancança determinada i puntual detectada l’any passat?

- Hem observat algunes mancances en els equips, algunes solucions ja les vam anar introduint l’any passat, però encara no s’han observat els resultats. És un treball a llarg termini que es va iniciar amb els alevins. També modificarem algunes rutines de l’equip cadet i absolut per augmentar el treball de força i de cames.

-  Vénen de fer una estada a la Vall de Núria...

- Aquestes sortides es van iniciar fa quatre temporades amb l’ascens a la Pica d’Estats. Són moments importants de la temporada. En elles, la preparació física queda en segon pla perquè l'objectiu principal és treballar la cohesió del grup i proposar les línies de treball per la temporada que comença. Personalment, crec que també hem d’aprofitar la localització que tenim a Olot i a Catalunya per apropar als joves a la muntanya i els valors que aquesta ens permet treballar.

-  Per últim, aquest any no hi haurà equip femení. Per què?

- L'any passat, l'equip femení va tornar a competir amb noies joves que podien donar-li una empenta nova, però amb elles no en fèiem prou. Des del club es volia més compromís i no va donar resultat. Així doncs, ens vam veure obligats a retirar l’equip. No obstant això, la intenció és tornar-ho a intentar en temporades vinents .