Presentació del 2n Circuït Girosona de Natació - Club Natació Olot

Natació

Presentació del 2n Circuït Girosona de Natació

El Segon Circuït DS-Girosona de Natació situa la natació gironina i d’osona al lloc que es mereix

Girosona, un col·lectiu format per 10 clubs de natació de Girona i Osona, va presentar ahir el Segon Circuït DS-Girosona de Natació a les instal·lacions del Club Natació Olot, que consta de quatre competicions a Olot, Banyoles, Vic i Girona amb l’objectiu de potenciar la competició d’alt nivell a aquestes comarques, allunyades del nucli barceloní, on s’hi troba bona part de la natació catalana. En un món tan difícil i sobretot sacrificat com el de la natació, el Circuït DS-Girosona permet que els nedadors d’aquests deu clubs puguin competir amb nedadors d’alt nivell i estiguin motivats per la seva presència. Així ho va especificar Antonio Oliveira, tècnic de natació del CN Olot: “Que els nostres nedadors puguin nedar al costat d’un esportista internacional o olímpic per a nosaltres és un luxe. Els motiva. De fet, la temporada passada, alguns dels nostres esportistes van aconseguir, en aquests circuïts, les millors marques de l’any”.

El Circuït DS-Girosona està format per quatre competicions molt tradicionals d’aquests clubs: el Trofeu Raül Ramos que es celebrarà aquest cap de setmana a Olot i que complirà enguany la seva 18ª edició; el Trofeu Tresserras de Banyoles, el Trofeu del Mercat del Ram de Vic i el Trofeu Ciutat de Girona. Tal com va destacar laDelegada de la Federació Catalana de Natació a Girona, Gemma Soy: “Agrupem aquests trofeus que fa anys que es celebren als clubs i els dotem d’uns premis importants perquè puguin venir nedadors olímpics i internacionals. Així aconseguim aportar nivell a les nostres comarques, diferència, modernitat i atracció a la pròpia tradició dels trofeus”.

Un Circuït organitzat pels deu clubs que formen Girosona i que compta amb la col·laboració de la Federació Catalana de Natació i amb els sponsors Viatges Ibèria i Disseny Sports, una empresa especialitzada en banyadors de Natació. El seu gerent, Toni Andorell, també present a la roda de premsa, va destacar la importància d’aquest circuït: “Volem que aquest gran trofeu vagi a més, i si amb petita ajuda ho aconseguim, ja estarem més que satisfets”.

 

UNA PRIMERA EDICIÓ AMB NEDADORS D’ALT NIVELL QUE S’EXTÉN A L’EDICIÓ D’ENGUANY

El 18è Trofeu Raül Ramos és la primera competició del circuït, i tindrà lloc aquest dissabte 26 de novembre al Club Natació Olot, amb la participació de 15 clubs i 200 nedadors, alguns d’ells d’un alt nivell esportiu. Cal destacar, per una banda, els propis nedadors del club amfitrió, com Lídia Huete, campiona d’Espanya de la categoria infantil en la prova de 200 papallona o Tània Ribas, medalla d’or als campionats d’Espanya Júnior en 50 esquena. El Club NatacióTerrassa és un dels convidats aquest dissabte, i portarà nedadors de la talla de Carla Campo, campiona d’Espanya, finalista al campionat del món i membre de la Selecció Espanyola de Natació; o Albert Puig, medallista al Campionat d’Europa Junior en relleus i finalista en els 200 esquena, a més de ser campió d’Espanya Junior en diverses proves. El Club Natació Terrassa també està compost per tres esportistes polacs internacionals: Jakub Jasinski, Adam Plutecki i Paula Zukowska; a més de l’exnedadora internacional del CN Vic, Neus González, que després d’un any sense poder competir torna a estar en màxima forma i forma part, enguany, de la plantilla agarenca.

El nedador estrella que també participarà a l’edició d’enguany del Trofeu Raül Ramos és el bracista Fernando Morillas, del Club Natació Granollers, amb un historial esportiu tan nacional com internacional brillant i considerat actualment el millor bracista de l’estat Espanyol.

Tots aquests esportistes són els que competiràn aquest dissabte a la competició que obre la nova edició del Circuït DS-Girosona de Natació, amb l’herència de l’alt nivell que ja es va assolir l’any passat, on entre molts altres nedadors, els clubs organitzadors van poder comptar amb la presència dels olímpics Brenton Cabello i Matías Aguilera o l’internacional Alberto Vera. L’any 2009 en el 17è Trofeu Raül Ramos hi va competir el campió i récord del món Rafa Muñoz.

 

DIFERÈNCIA I ATRACCIÓ

Un altre dels objectius d’aquest Circuït DS-Girosona, a banda de la qualitat i l’esportivitat, és aportar espectable a la competició, elicients que la facin atractiva. Un Speaker a peu de platja entrevistant als esportistes abans de les finals, recalcant el seu currículum esportiu i fent més amena la competició; una càmera sub-aquàtica projectada en una pantalla gran; o un cronòmetre amb sistema automàtic són les innovacions que ja es van utilitzar l’any passat i que es mantindran a l’edició d’enguany. Tot i així, Girosona ja té pensades noves idees per a les edicions vinents. De fet, els presidents o representants dels quatre clubs, així com els tècnics i Gemma Soy, van coincidir en deixar ben clar que “aquest és el camí perquè la natació girosonina ocupi el lloc que es mereix dins la natació catalana”.