60a Travessia Tossols-Basil - Club Natació Olot

Últimes Notícies

60a Travessia Tossols-Basil

El proper diumenge 1 de setembre de 2013 se celebrarà la 60a edició de la Travessia Tossols-Basil que organitza el Club Natació Olot (CNO). Com sempre, la distància clàssica serà d'uns 800 metres i la distància llarga serà de 1.600 metres. Enguany es repeteix una categoria que es va encetar l'any passat i que va tenir una gran acollida, la popular, oberta a tots els nedadors i socis del CNO, que hauran de superar uns 450 metres fins a assolir l'objectiu d'acabar la prova.

Enguany, el lliurament de dorsals i la xocolatada es duran a terme en un espai diferent a l'habitual; de les Fonts de Sant Roc s'ha traslladat als Prats de Can Gou, on es celebra l'entrega de trofeus. L'hora no canvia: a les 9 del matí.

A partir d'aquesta hora, i en una carpa habilitada per a l'ocasió, també hi haurà la presentació del llibre 'Dades per a una història de la natació catalana 1908-1939' escrit per Guillem Alsina Soto, un reconegut nedador veterà i un bon col·laborador de tots els clubs i esportistes del món de la natació. En aquesta publicació hi trobareu informació de primera mà sobre els origens del nostre esports. Durant el transcurs de l'acte, si voleu, en podreu obtenir un exemplar.

Les inscripcions s'hauran de formular per escrit al CNO fins al 30 d'agost a les 12 del migdia. També es podrà enviar un fax al número 972 27 07 31 o bé enviar un correu electrònic a administracio@cnolot.cat. Les dades que cal entregar són les següents: nom i cognoms, data de naixement, lloc de naixement, DNI, equip i número de telèfon mòbil.

Breu història

La Travessia Tossols-Basil és bàsica en la història del CNO. De fet, n'és l'arrel de la seva creació, ja que poc temps després de celebrar-se les seves primeres va sorgir el Club Natació Olot. La primera edició es va celebrar el 1953 i hi prengueren part 26 nedadors locals. A partir de llavors, la travessia va esdevenir la festa major de la natació olotina. El 1954 es va obrir la competició a nedadors d'arreu i des de fa una còpia d'anys és una competició arrelada al calendari esportiu de Catalunya.

Si vols veure el cartell de la Tossols-Basil, fes clic aquí

Si voleu més informació de la prova, feu clic aquí

 

  

Una prova esportiva tradicional.