El Club Natació acomiada l’any amb la celebració del 10è Campionat de Catalunya de fons indoor “open” - Club Natació Olot

Natació

El Club Natació acomiada l’any amb la celebració del 10è Campionat de Catalunya de fons indoor “open”

La Federació Catalana de Natació ha organitzat, conjuntament amb el Club Natació Olot, el X Campionat de Catalunya de fons indoor "open" que s'ha celebrat aquest dimecres a les instal·lacions del Club. La competició ha comptat amb la participació de 30 clubs d’arreu del territori. S’han seguit els protocols indicats segons la FCN, ja que el campionat funcionava com a fase classificatòria per accedir en el Campionat d’Espanya de fons que se celebrarà a començaments de l’any vinent.

Tota l’organització de la competició ha estat preparada amb un protocol especialment dissenyat per les restriccions de la COVID-19: ús de la mascareta en tot moment (excepte quan es competia a l’aigua); grups separats per equips i amb distància de seguretat entre aquests; aforaments limitats; desinfecció constant dels materials i zones comunes entre cada sèrie o rutes específiques pels esportistes durant les proves, eren algunes de les mesures adoptades per garantir la màxima seguretat possible entre els assistents.

L’entrega dels premis també ha estat diferent respecte altres edicions, ja que també ha comptat amb un protocol específic anti-COVID-19 i les autoritats no entregaven directament les medalles als guanyadors. Estanis Vayreda (primer tinent d’alcalde d’Olot), Aniol Sellabona (regidor d’esports d’Olot), Gemma Soy (presidenta del CN Olot i vicepresidenta social de la FCN), membres de la Junta Directiva del Club i altres autoritats de la FCN han acompanyat els esportistes durant l’entrega de les medalles.

La competició ha estat un gran repte pels nedadors i nedadores del Club Natació Olot, ja que a causa del confinament i les restriccions de la pandèmia sanitària els entrenaments no han comptat amb la mateixa regularitat que en altres anys. Tanmateix, aquesta jornada ha estat un gran entrenament per trobar bones sensacions i recuperar l'estat de forma d'abans de la pandèmia. És per això que els esportistes sabien que encara els falta rodatge, però han competit amb la màxima il·lusió per aconseguir els millor resultats possibles. Un clar exemple és que a bona part d'aquests els ha faltat molt poc per aconseguir entrar al podi.

Al final de la jornada, la nedadora del CN Mataró, Mariló Martí, es va imposar en els 3000 m lliures absoluts femenins amb 34.37.31. Guillem Pujol, nedador internacional amb la selecció espanyola, del CN Mataró també va aconseguir ser el millor amb 31.35.21 en els 3000 m lliures absoluts masculins. Destacar també que Roger Coma, antic nedador de la casa, va quedar segon en la categoria absoluta amb un temps de 35.05.11. Amb aquests resultats tan destacats, l'equip del maresme va aconseguir proclamar-se campió per equips de Catalunya en fons indoor, per davant de clubs com CN Barcelona i el CN Sabadell.

El Club Natació Olot va aconseguir la 8a posició per equips i els resultats dels nedadors i nedadores han estat els següents:

  • JÚLIA MORERA: 5a en 3000 m lliures júnior 1 femenins i 12a general femenins (37.16.64)
  • NÚRIA MARGUÍ: 14a en 3000 m lliures júnior 1 femenins i 25a general femenins (39.33.43)
  • GEMMA SURROCA: 15a en 3000 m lliures júnior 1 femenins i 26a general femenins (39.34.17)
  • JÚLIA MONELLS: 5a en 3000 m lliures júnior 2 femenins i 23a general femenins (39.18.53)
  • CLARA AULINAS: 5a en 3000 m lliures absoluta femenins i 16a general femenins (37.46.33
  • MARC GIFREU: 14è en 3000 m lliures júnior 1 masculins i 34è general masculins (36.25.87)
     

Consulteu aquí els resultats de la competició
 

 

23 de desembre de 2020