Últimes Notícies

Mor la històrica nedadora olotina Montserrat Tresserras

 

Pionera de les travesses de llarga distància al mar, als anys 60 i 70, va aprendre a nedar al riu, quan el CNO encara no disposava de cap piscina, i completà la seva primera travessia Tossols Basil l'any 1954.

És a partir d’aquesta seva primera travessa, que la Montserrat pren interès i s’aficiona per les travesses de llarga distància principalment al mar.

A banda de les seves dues fites que li varen donar renom (fou la primera dona de l'estat espanyol a travessar l'Estret de Gibraltar i la primera dona del món a travessar el Canal de la Mànega en els dos sentits -1958 i 1961-), cal afegir una gran quantitat de gestes realitzades des del 1956 fins al 1970: travessà el canal de Mallorca a Menorca, feu la travessa Argentina-Uruguai, i intentà nedar des de la Península fins a Eivissa (objectiu que va haver d’abandonar després de nedar 55 hores).

Entre moltes altres distincions, se li va concedir la medalla d'or al mèrit esportiu de la Ciutat d'Olot i la medalla de la Generalitat dels forjadors de l'esport català.

La seva relació amb el CNO ha estat sempre estreta, sobretot en els anys 60 i 70.

Després d’aquella època, ha seguit en contacte amb el nostre Club. Així l’any 2006 i com a vicepresidenta de l’ASSOCIACIÓ PER A LA TRAVESSA DEL CANAL DE LA MÀNEGA (òrgan que valida les travesses fetes al Canal), va col·laborar estretament amb el nostre Club per tal que 6 nedadores catalanes (dues de les quals del CNO) poguessin creuar el canal en forma de relleu. No només ho varen aconseguir, sinó que a més varen fer rècord.

L’assemblea la va nomenar SÒCIA D’HONOR.

La família serà al tanatori de Can Besora a partir de 2/4 d'11 de dimarts dia 27 i la cerimònia serà el dimecres dia 28 a les 11 a l'església de la residència del Tura.