Lídia Huete, 3a d’Espanya Absoluta en 100 papallona - Club Natació Olot

Natació

Lídia Huete, 3a d’Espanya Absoluta en 100 papallona

Lídia Huete del Club Natació Olot aconsegueix el bronze absolut en 100 papallona al Campionat d’Espanya Open de natació. Compartint piscina amb la olímpica Judit Ignacio, Huete ha lluitat de valent en els 100 metres papallona per aconseguir el podi estatal absolut. La final ha estat retransmesa per LaLigaSports, des d’on s’ha pogut seguir tota la carrera, on des de bon principi la Lídia ja s’ha posicionat tercera en el viratge, i ha aconseguit mantenir-se dins el Top 3 espanyol fins l’últim moment. A més a més, la Lídia ja va superar la seva millor marca personal a la semifinal dels 100 papallona, aconseguint també batre el récord absolut del club amb 1’01’’07. Enhorabona Lídia!

El Campionat d’Espanya Open Júnior i Absolut s’ha celebrat a les instal·lacions del CN Sabadell, al llarg de cinc dies, on els millors nedadors i nedadores estatals s’han disputat les eliminatòries, finals i semifinals de cada prova.

Del Club Natació Olot s’hi han classificat dos nedadors: Lídia Huete i Álvaro Ruiz. Huete, a part de la medalla de bronze en els 100 papallona, també ha nedat els 50 i 200 papallona. En la primera ha aconseguit passar a la semifinal, on ha quedat 11a amb un temps de 28’’29. En 200 papallona també va fer molt bon paper, classificant-se per la final dins el Top 8, on finalment va aconseguir rebaixar el temps en més d’un segon, fent 2’17’’27, marca que la va situar en 6a posició espanyola absoluta.

Álvaro Ruiz no es va quedar enrere, ja que també va aconseguir molt bons resultats. L’Álvaro estava classificat per aquest campionat en 100 i 200 papallona. En la primera va aconseguir finalitzar 12è en categoria júnior, amb un temps de 58’’29. Els 200 papallona els va realitzar en 2’09’’79, que tot i no ser la seva millor marca, el van portar a la 11ª posició espanyola en categoria júnior.