Eduard Barceló finalitza segon el Soplaoman de Cantàbria - Club Natació Olot

Triatló

Eduard Barceló finalitza segon el Soplaoman de Cantàbria

10 km de natació al llarg de les platges de Merón, Oyambre i la riera de San Vicente, 110 km de ciclisme BTT que supera els 3.000 metres tant d'ascens com de descens, i 74,52 km d'ultramarató a una altitud que va dels 125 m als 1.017 m. Tot en 24 hores. Aquest és el repte del Soplaoman, una de les proves incloses en "Los 10.000 del Soplao", coneguts com "l'infern cantàbric". Hi ha diversos desafiaments enquadrats en diferents categories, però el Soplaoman és el més dur.

Eduard Barceló, amb els colors del Club Natació Olot, va disputar aquesta prova, un repte d'ultrafons que recorria els meravellosos paratges de Cantàbria, començant per Sant Vicente de la Barquera i arribant a Cabezón de la Sal, i passant entremig pel Parc Natural de Saja-Besaya. El triatleta del CNO va aconseguir finalitzar en segon lloc aquest recorregut, amb un temps de 17:19:17, amb un avantatge d'1 hora respecte al tercer classificat.

I aquesta no és l'única fita que ha sumat aquest darrer mes, i és que fa poc Eduard Barceló també va disputar la Swimrun Dreams d'Ametlla de Mar by Head, finalitzant en la categoria individual amb un temps de 2:18:48.

El swimrun es tracta d'una modalitat que combina nedar i córrer, com un aquatló però més dur, ja que implica nedar i córrer en repetides ocasions, i amb un reglament molt particular, ja que és obligatori l'ús de material com el neoprè, un xiulet, sabates esportives de trail, i també es poden utilitzar manoples (pales). Sol fer-se en zones de costa, on el recorregut passa per trams de mar i trams de turons de rocosos i muntanyes.

Eduard Barceló va disputar la swimrun d'Ametlla de Mar, que constava de 15 km de carrera i 3 km de natació, passant per indrets de molta bellesa però també duresa, sobretot els trams de carrera amb molts desnivells, però també podent gaudir del tram de natació amb la mar ben plana.

Enhorabona Eduard per aquestes dues grans fites!