Lídia Huete subcampiona de Catalunya absoluta en 100 papallona - Club Natació Olot

Natació

Lídia Huete subcampiona de Catalunya absoluta en 100 papallona

El passat cap de setmana, del 24 al 27 de gener, va tenir lloc el Campionat de Catalunya Open a Terrassa, on el CN Olot va participar amb 8 nedadors i nedadores: Berta Vidal, Júlia Monells, Clara Aulinas, Nur Masoliver, Lídia Huete, Gerard Martí, Álvaro Ruiz, Andrés Ortiz.

Sens dubte aquest és un dels campionats més complicats de la temporada, ja que les dates cauen just en el període de càrrega pels nedadors, i això fa que les sensacions dins l’aigua no siguin les desitjades. Per aquest motiu, valorem molt positivament els resultats obtinguts en el campionat, així com la competitivitat que van demostrar els nedadors en cada una de les proves que van disputar.

El resultat més destacat va ser la segona posició de Lídia Huete, que va aconseguir la medalla de plata en 100 papallona amb un temps de 1’01’’85, a tan sols una dècima del seu millor registre de la temporada passada. A més a més, la Lídia Huete també va aconseguir classificar-se en quatre finals A on va competir amb les millors nedadores catalanes. Aquestes finals va fer-les amb les proves de 50 i 100 papallona, 200 estils, i 200 papallona, on en aquesta última va aconseguir un meritori 4t lloc.

Per altra banda, quatre dels nedadors olotins participants van aconseguir classificar-se en sis Finals B. Dues d’elles van ser per Clara Aulinas, en 100 i 200 esquena, dues més per Andrés Ortiz en les mateixes proves, i on en els 200 esquena va aconseguir acabar primer de la Final B a menys d’una dècima de la seva millor marca personal. Nur Masoliver va classificar-s’hi en els 50 papallona, i finalment Berta Vidal va jugar-s’hi els 200 esquena, amb un molt bon resultat a menys d’un segon de la seva millor marca personal.

Tot i la càrrega d’entrenaments que porten els nedadors a aquestes alçades de la temporada, cal destacar el mèrit de tres nedadores que van aconseguir rebaixar les seves millors marques personals. Aquestes van ser: Nur Masoliver, que va aconseguir els 1’09’’40 amb 100 papallona; Clara Aulinas, que va baixar més de 20 segons la seva marca en 1.500 lliures, aconseguint un temps de 18’22’’35, i també va fer millor marca en 400 lliures, amb 4’41’’45. Júlia Monells també va aconseguir rebaixar la seva millor marca personal, en aquest cas en 100 lliures, amb 1’02’’91.

Per un altre costat, els relleus femenins van competir a un gran nivell totes les finals de les proves de relleus, aconseguint un 9è lloc en 4x100 lliures i 8è lloc en 4x200 lliures i 4x100 estils. El gran nivell de les joves nedadores situa l’equip femení del CNO entre els 10 millors de Catalunya.

Enhorabona a tots i a totes, sobretot, també, per aconseguir estar entre el Top 10 de la classificació de clubs absoluta, finalitzant el campionat en un meritori 9è lloc.

 

Tots els participants del CNO.

 

Lídia Huete, plata en 100 papallona.

 

Integrants dels relleus femenins.