Bon debut dels nedadors que es van classificar al Campionat d'Espanya Infantil d'estiu - Club Natació Olot

Natació

El passat dia 27 de juliol va començar la competició de natació més important de la temporada pels infantils del Club Natació Olot: el Campionat d’Espanya Infantil d’estiu, celebrat a les piscines Bernat Picornell de Barcelona.

El campionat va començar dissabte el matí i es va allargar fins al passat dimarts 30 de juliol. La competició estava dividia en sessió de matí, on es nedaven les preliminars, i en sessió de tarda, on es nedaven les finals i relleus.

Es tracta de la cita més destacable de la temporada, ja que només els que han aconseguit la marca mínima d’alguna prova tenen l’oportunitat de participar-hi, i cada any aquestes mínimes són més baixes i complicades d’assolir.

Aina Arrebola, Núria Marguí, Marc Gifreu i Robert Zoitanu són els nedadors infantils del CN Olot que han demostrat al llarg de la temporada tenir el nivell per participar en aquesta competició, ja que en competicions anteriors van aconseguir rebaixar la seva marca fins a obtenir la mínima per classificar-se.

Marc Gifreuhavia aconseguit les mínimes en 50 i 100 lliures, i en ambdues va aconseguir rebaixar la seva millor marca personal. Els 50 lliures els va disputar dissabte al matí, on va aconseguir la 35a posició i un temps de 26.51. Els 100 lliures els va nedar el diumenge al matí, on va rebaixar més d’un segon la seva marca, aconseguint els 57.70 i una 21a posició, quedant-se a només tres dècimes de la mínima per la temporada vinent.

Aina Arrebola, que ha destacat per ser diverses vegades escollida nedadora del mes del nivell 6 gràcies a la seva constància, assistència i dedicació en els entrenaments, va aconseguir dues mínimes per participar-hi: en 100 i 200 lliures. El seu debut va començar dissabte al matí amb els 100 lliures, on va nedar molt a prop de la seva marca, aconseguint finalment un temps de 1.03.20, un segon per sobre del seu registre. Els 200 lliures els va disputar dimarts al matí, aconseguint una 37a posició i una marca de 2.18.21.

Dissabte al matí Robert Zoitanu va disputar les dues proves en què havia aconseguit la mínima: els 50 lliures i els 100 esquena. En 50 lliures no va aconseguir rebaixar el seu temps, quedant-se a 27.02, una prova de velocitat en què cada detall i moviment poden influir en el resultat final. Els 100 esquena els va nedar en 1.08.54, on tampoc va poder assolir la seva millor marca anterior registrada en 1.06.14.

Núria Marguíva debutar en aquest campionat en la prova de 800 lliures el dimarts al matí, i tot i que no va poder rebaixar la seva marca, va aconseguir nedar una bona prova i acabar en una bona 23a posició, amb un temps de 9.55.19.

El desgast de la temporada s’ha fet notar en aquesta competició, on els nedadors ja portaven molts mesos d’entrenaments i exigència elevada. Tot i així, els resultats han sigut molt bons, han demostrat que tenen el nivell per competir en l’àmbit estatal i fer-ho molt bé, i ara només queda descansar i recuperar forces per fer-ho encara millor la temporada que ve.