Xavier Juanola assoleix les dues ultratrails andorranes - Club Natació Olot

Atletisme

Xavier Juanola assoleix les dues ultratrails andorranes

El cap de setmana 22 i 23 de juny de 2019, es va celebrar la primera edició de l’Sportiva Andorra Trail, una cursa d’alta muntanya en dues etapes. El primer sector tenia 32km i desnivell +2600 i -2711 amb sortida d’Escaldes i arribada a Sant Julià de Lòria, mentre que el segon tram arrencava del centre de Sant Julià i arribava a Escaldes amb 30km amb +2250 i -2139. Aquest darrer circulava per una cresta de 3km i mig de llargada.

L’atleta del Club Natació Olot, Xavier Juanola, va efectuar ambdós traçats amb un temps de 5h 16min i 5h 03min, quedant en 10a i 13a posició masculina, respectivament. El temps total invertit va ser de 10h 19min, obtenint la 9a posició final.

Els reptes d’alta muntanya andorrans no es van acabar aquí per Xavier Juanola, i és que el divendres 19 de juliol, a mitjanit, es donà la sortida de la Ultratrail Celestrail – Ordino, una prova també andorrana de83km i 5000m de desnivell positiu i negatiu, amb tres colls de més de 2500+ i una altitud mitjana de 1.760 m.

Els 429 corredors participants varen prendre la sortida, des del centre d’Ordino, enfilant els frontals encesos per les muntanyes andorranes. Van començar acompanyats de la lluna plena, però al llarg del recorregut van ensopegar una forta tempesta, per acabar arribant al final amb un sol cremant al clatell.

Entre els que van travessar la línia final, situada  al centre d’Ordino, hi havia l’atleta del Club Natació Olot, Xavier Juanola, el qual va invertir un temps de 14h 29min 51s, entrant en la destacable 27a posició de la general (12è de categoria Sènior Masculí).

Enhorabona Xavier per aquestes dues grans fites!