Mitja Marató

Mitja Marató de la Garrotxa

La Mitja Marató ha assolit un prestigi entre el conjunt de mitges maratons per la bellesa del circuit i per la curiositat i particularitat del regal a tots els participants: un pernil representació de l’economia pròpia de la Garrotxa (el sector porcí).

El circuit transcorre per l’entorn de la Vall de Bas, en concret la part nord de la Vall (la Pinya i el Mallol) amb les esplèndides vistes de la muntanya de Santa Magdalena i el Puigsacalm. I tant en l’anada com en la tornada travessa la bonica ciutat d’Olot.

L’acceptació de la prova s’ha vist recompensada pels fondistes amb una participació cada vegada en augment fins a assolir uns quants centenars de participants en les últimes edicions.

La prova es realitza a l’inici de la primavera, al mes d'abril, la qual cosa li fa augmentar, als ulls del participants, la pinzellada de llum i color que dóna a la Garrotxa aquest època de l’any. Les sensacions del corredor es veuen recompensades pel bonic paisatge.