Edició 2016 - Club Natació Olot

Memorial Santi Silvas

Edició 2016

El torneig, que aquest any canvia de format, es disputarà del 9 al 12 de juny a les instal·lacions del Club Natació Olot. L’Open Santi Silvas és l’activitat principal de la Fundació Tommy Robredo en el seu objectiu de promoció de l’esport adaptat.

La Fundació Tommy Robredo torna a organitzar l’Open Santi Silvas, que es disputarà del 9 al 12 de juny al Club Natació Olot. 20 jugadors de tenis en cadira de rodes participaran del torneig que, aquest 2016, estrena format i que s’ha presentat aquest dissabte 16 d’abril al Real Club de Tenis Barcelona-1899, després del sorteig del quadre del Barcelona Open Banc Sabadell. Tommy Robredo ha destacat “el canvi de format del torneig amb el que volem donar més suport que mai als tenistes locals i oferir una exhibició de tenis en cadira al més alt nivell”. Per Robredo “aquest any venim amb més il·lusió que mai, amb nous esdeveniments i amb la voluntat que la Fundació vagi creixent”.

16 tenistes nacionals disputaran el torneig que, per primera vegada, tindrà competició mixta. El Santi Silvas 2016 serà el millor Open puntuable de l’Estat i comptarà amb categoria individual i dobles.

La presència internacional l’oferiran 4 dels millors jugadors de tenis de cadira del moment. L’actual número 1 del món, el francès Stephane Houdet serà present al torneig. També ens acompanyarà Joachim Gerard, número 4 del rànquing mundial, a més de Gustavo Fernández, guanyador de les dues últimes edicions (any 2013 i 2014) i actual sisè del món i Stefan Olsson, número 7 del món i guanyador de les quatre primeres convocatòries (dels anys 2009 al 2012). Tots quatre disputaran, en un torneig de round robin, el que, sens dubte, serà un dels atractius d’aquest any.

Les visites escolars seran un altre dels aspectes més destacats del torneig d’aquest 2016. Els circuits d’esport adaptat formaran part, un any més, de la programació de l’Open que, en les seves sis primeres edicions, ha rebut la visita de més de 5.000 escolars, un miler només durant el 2014. Pacients de l’Institut Guttmann i joves del projecte Pigmalió de la Fundació Princesa de Girona també visitaran l’Open que, a més d’una competició d’alt nivell, pretén donar a conèixer i reconèixer els valors de sacrifici i esforç dels jugadors.

Amb l’objectiu d’apropar a la societat el tenis adaptat, la Fundació Tommy Robredo manté l’entrada gratuïta a l’Open Santi Silvas i treballa per buscar els espònsors necessaris per cobrir les despeses generades pel torneig. El suport de les institucions i empreses –algunes de les quals des de la primera edició- permeten a la Fundació Tommy Robredo tirar endavant la competició, que també disposa d’una nova forma de col·laboració. S’ha creat una polsera solidària que destina tots els diners recollits a la promoció de l’esport adaptat.

Els nous reptes del 2016
L’Open Santi Silvas torna aquest any després del parèntesi de 2015. La Fundació Tommy Robredo va decidir obrir l’any passat una nova etapa per emprendre noves activitats i arribar a nous públics. Aquest 2016, la Fundació l’ha començat amb més força que mai amb un projecte educatiu que porta l’esport adaptat a les escoles. El tenista Quico Tur ha compartit la seva experiència personal i esportiva amb els escolars de diferents centres educatius en una proposta que, donat el seu èxit, es tornarà a impulsar en breu.

L’escola de tenis és un altra de les activitats que, des de l’any 2013, promou la Fundació que, tot i que centra els seus esforços en el tenis en cadira, també dóna suport a altres projectes amb els que comparteix valors i objectius. Per això, aquest mes d’abril la Fundació Tommy Robredo col·laborarà en el Catalunya Amputee Football Experience, torneig mundial de les seleccions de persones amputades que començarà el proper 21 d’abril.