Edició 2023 - Club Natació Olot

Mitja Marató de la Garrotxa

Edició 2023

El diumenge 12 de març ha tingut lloc la XXVII edició de la Mitja Marató de la Garrotxa i 8a cursa popular de 10 km, organitzades pel Club Natació Olot, amb la col·laboració de la seva secció d’atletisme. La jornada és una cita ja consolidada en el calendari de l’atletisme garrotxí, amb una constant projecció en l’àmbit català, comptant amb una participació de més de mig miler d’esportistes inscrits. Com és habitual les curses van comptar amb esportistes ja experimentats en aquesta, i també moltes cares noves que van voler provar per primera vegada córrer la cursa del pernil. La cursa va ser per primera vegada de caràcter solidari, gràcies al conveni signat entre el Club i Càritas Garrotxa, en què un euro de cada inscripció feta anava destinada a l'entitat social garrotxina. Gràcies a la gran resposta per part dels participants, les proves van permetre recaptar més de 500 euros, demostrant el gran vessant solidari de l'esport.

A les 10.00 h va ser el tret de sortida d’ambdues proves, amb inici des del Club Natació Olot. L’avinguda de Pere Badosa va estar plena de gom a gom amb centenars d’atletes amb ganes de córrer la Mitja Marató i la Cursa Popular, que es caracteritzen pel seu fantàstic recorregut, amb un paisatge únic arreu d’Olot i la Vall d’en Bas, especialment en aquestes dates amb l’inici de la primavera a tocar. Com és tradició durant aquesta jornada, tothom que acaba la cursa dins dels temps establerts s’emporta a casa un pernil, en el cas de la Mitja Marató, i un lot d’embotits, en el cas de la Cursa Popular de 10 km. Les dues proves són un dels esdeveniments imprescindibles dins del calendari dels atletes més exigents i apassionats, tant a les pistes com a la taula!

Al voltant de les 10.30 h van començar a arribar els primers atletes de la Cursa Popular de 10 km a la línia d’arribada. Les primeres posicions de la classificació general de la 8a Cursa Popular de 10 km van ser per:

  • En categoria masculina Marc Guàrdia Colomer (CN Banyoles), amb un temps de 32:05. En categoria femenina Sara Beltrán Bascón (CA Manresa), amb un temps de 42:58.

Finalment, el clímax de la jornada va ser al voltant de les 11.10 h quan els primers participants de la Mitja Marató van fer la seva arribada triomfal. Les primeres posicions de la classificació general de la XXVII Mitja Marató de la Garrotxa van ser per:

  • En categoria masculina Nan Oliveras Font (Nan Oliveras Team), amb un temps d’1:10:55. En categoria femenina Sònia Bassas Torrent (CE Jonquerenc), amb un temps d’1:30:01.

  

La celebració de la 27a edició de la Mitja Marató i 8a Cursa Popular de 10 km va ser un èxit i viure una jornada tan multitudinària, amb un total de 550 esportistes inscrits. A més, el temps va acompanyar i tothom va poder donar el millor de si mateix durant les curses. Finalment, tothom que ho va desitjar, va animar als corredors a la sortida-arribada i durant el recorregut de la cursa a través d’Olot i la Vall d’en Bas.

L’organització de les curses, la secció d’atletisme i la Junta Directiva del Club Natació Olot volen agrair a tothom que ha fet possible la celebració d’aquesta jornada esportiva: participants de les curses, voluntaris que hi han col·laborat, treballadors del Club, empreses col·laboradores, mitjans de comunicació i autoritats i convidats assistents, per la seva implicació i participació. Finalment, també cal fer un agraïment especial a l’Ajuntament d’Olot, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, la Federació Catalana d’Atletisme, Mossos d’esquadra, Policia Municipal d’Olot, Protecció Civil, Càritas Garrotxa i la resta d’entitats col·laboradores pel seu esforç en aquesta jornada.

Moltes gràcies a tothom i fins a la pròxima edició!

 


 
Veure les altres fotos, cortesia de FOTOINSTANT.COM (és necessari saber el temps fet)

 

 

XXVII MITJA MARATÓ DE LA GARROTXA (MEMORIAL JOSEP ABULÍ)
8a CURSA POPULAR DE 10 KM

 

 

RESULTATS DE LA COMPETICIÓ

 


 

Actualitzat el 13 de març de 2023