Edició 2012 - Club Natació Olot

Mitja Marató de la Garrotxa

Edició 2012

Més de 600 fondistes d'arreu de Catalunya han pres part aquest diumenge, 22 d'abril, en la 18a edició de la Mitja Marató de la Garrotxa – Memorial Josep Abulí, organitzada pel Club Natació Olot.La jornada s'ha iniciat puntualment a les 10 del matí, amb el tret de sortida de la cursa, que en aquesta ocasió ha anat a càrrec del secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, amb un cel enteranyinat que de mica en mica s'ha anat aclarint.

Un grupet de 5 homes ha protagonitzat els darrers quilòmetres de la mitja, i al final la bona entesa entre Antonio Godoy i Manuel Tornero ha permès que els dos corredors de l'AA Pratenc travessessin la línia de meta agafats de la mà. El tercer caixó del podi masculí ha estat per a Joan Piqué, del Corredors.cat, l'entitat que ha classificat més atletes (38) i que s'ha anotat la victòria per equips en dones. En la categoria masculina, la victòria per equips l'ha aconseguit un club de la comarca, concretament, el CA Olot Terra de Volcans.

En la categoria femenina la victòria se l'ha endut l'olotina Esther Canalias (CA Olot – TdV) que consolida el bon estat de forma que defensa, una setmana després d'imposar-se en el 3r Corre pel cor de la Fageda. L'han acompanyat en el podi Susanna Armengol (Corredors.cat) i Elisabeth Bosch (Runnerswold). Els millors comarcals han estat Jordi Barrancos, Joan Planella i l'atleta del club Jordi Roura, i Esther Canalias, Sònia Bassa i Mila Duran.

La 18a Mitja Marató de la Garrotxa ha estat la número 100 que corria el garrotxí Agustí Jiménez (CA Olot-TdV), i per aquest motiu el CN Olot li ha lliurat el Trofeu Rosa Serra i un grup d'amics (entre aquests el mateix Tibau) l'ha acompanyat en el tram final de la consolidada prova, que com cada any ha transcorregut entre Olot i la Vall d'en Bas.