Cros d'Olot

Edició 2016

La gran festa del Cros va tornar a Olot

Amb una temperatura ideal i un sol radiant que va acompanyar durant tota la jornada, els paratges de Les Tries va acollir el 21è Cros d'Olot organitzat pel CN Olot amb el suport del CE de la Selva, el CE de la Garrotxa, la Diputació de Girona i Noel alimentació.

La coincidència amb el pont de Tots Sants, la bona climatologia prevista, ser la 1a prova del Circuit Gironí de Cros i no coincidir amb cap altra prova de cros de Catalunya, van fer que 400 atletes es donessin cita en aquesta consolidada prova organitzada pel CN Olot.

En l'apartat esportiu, l'atleta del Lloret La Selva Boubacar Sabaly i la banyolina Marina Guerrero (CA Manresa) es van imposar en les seves curses i són els primers guanyadors absoluts de la temporada i, a priori, alguns dels noms que s'aniran cridant per pujar al podi. El promesa Sabaly ho va fer avantatjant uns segons als dos primers sèniors, Jordi Rabionet i Arnau Turon, al final dels 7.600 m, amb un crono a meta de 26.06 min, mentre que Guerrero va còrrer pràcticament els 4000 m al costat d'Anna Quílez (Lloret La Selva) i no l'ha va despenjar fins als últims 350 m. Al final, Quílez va fer segona, a quatre segons de Guerrero, i Carmen Rodríguez (La Sansi) va completar el podi sènior.
El veterà més ràpid de la jornada, guanyador del Memorial Miquel À. Chorrero, va ser Ramon Cuenca, de l'UCA, mentre que els vencedors de la cursa oberta de 3.000 m van ser Francisco Amarillo i Sònia Garcia. Durant el lliurament de premis a les categories veteranes, el CN Olot va dur a terme un merescut i emotiu reconeixement al seu atleta i gran col·laborador Enric Vilanova, mort recentment.
La propera cursa del calendari serà el cros degà de la demarcació: el 43è Cros de Santa Coloma de Farners del diumenge 6 de novembre.